Ciekawe kto układał te Pytania w tych testach...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez elmerek » niedziela 06 lutego 2005, 17:04

A może ktoś mi wytumaczy dlaczego jak były dwa takie same pytania w dwóch innych testach i miały inne odpowiedzi przecierz to jest bez sensu jak można sie przy czymś takim czegoś nauczyć a po za tym Dlaczego Pytania nie są przedstawione bardziej precyzyjnie jak naprzykład w jednym pytaniu miałem że jak na drodze gdzie są 3 pasy ruchu w jednym kierunku to lewym nie można jezdzić bo łamie sie przepisy ruchu drogowego. :shock: :x
Ale w nastepnym pytaniu było że jak auto wjeżdza na taka droge to może zająć wszystkie trzy pasy. :?:
:arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow: :arrow:
TO JEST POPROSTU BEZNADZIEJNE
Ja już jestem kierowcą od 1996 roku ale musze iść na egzamin bo za szybko jezdziłem jak tak samo bedzie na tym egzaminie to cos czuje ze bedzie ostro sie działo .... :!: :!: :!:
Pzdrawiam wszystkich pogromców SZOS :) i jak ktos może niech mi cos napisze na ten temat :)
DLACZEGO TO WSZYSTKO JEST TAKIE NIENORMALNE !!!
elmerek

Postprzez Sławek_18 » poniedziałek 07 lutego 2005, 00:19

Ty pogromco szos wyedytuj posta i zmien ten krwisty czerwony na normalny i czcionke zmniejsz do normalnej oraz nie KRZYCZ.

Pytania sa poprostu podchwytliwe. Jesli zainstniala taka sytuacja, ze na jednej stronie sa takie testy a na innej inne to nie mozesz od razu mowic, ze z testami cos nie tak bo nie kazdy ma aktualne. Korzystaj z testow zamieszczonych na tej stronie lub zakup sobie ksiazeczke w osk, co wedlog mnie jest najlepszym rozwiazaniem.

BTW jesli autor tego posta nie wyedytuje go prosze oto nasza kofana Elle :)
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez miros » poniedziałek 07 lutego 2005, 01:10

no i ja jeszcze poprosze o wstawienie znaczkow takich jak: "." ","

sorry ale ja nie umiem tego odczytac bez znakow przestankowych.
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez wiruswww » poniedziałek 07 lutego 2005, 01:29

Dołączam się do prośby, zmień to może wtedy podystkutujemy na temat testów. Pytania są jakie są i tym swoim krwistym kolorem ich nie zmienisz.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez bajka » poniedziałek 07 lutego 2005, 09:45

To, że kursanci nie znają przepisów ruchu drogowego - można zrozumieć. Oni wszak się dopiero uczą. Ale kierowca z prawie dziesięcioletnim stażem powinien chyba w końcu wiedzieć, kiedy wolno mu poruszać się lewym pasem. A i wygląda na to, że nie jest to jedyny problem, jaki pytania egzaminacyjne sprawiają elmerkowi. Jak się pomyśli, ilu takich kierowców jest wśród nas, aż strach się poruszać po drogach. :?
bajka

Postprzez ella » poniedziałek 07 lutego 2005, 15:32

Pytania nie są przedstawione bardziej precyzyjnie jak naprzykład w jednym pytaniu miałem że jak na drodze gdzie są 3 pasy ruchu w jednym kierunku to lewym nie można jezdzić bo łamie sie przepisy ruchu drogowego.
Ale w nastepnym pytaniu było że jak auto wjeżdza na taka droge to może zająć wszystkie trzy pasy.

To jest bardzo logiczne pytanie.
Obowiązuje nas ruch prawostronny więc w miarę możliwości jeździmy prawym pasem.
Co do tego drugiego pytania, że po skręcie zajmujemy dowolny z trzech pasów też jest logiczne. Zajmujemy taki pas jaki jest dla nas najwygodniejszy. Bo jeżeli po tym skręcie bedziemy dalej znowu skręcać w lewo to zajmujemy lewy pas. Jeżeli jedziemy prosto czy będziemy chcieli dalej skręcac w prawo zajmujemy prawy pas.
A może ktoś mi wytumaczy dlaczego jak były dwa takie same pytania w dwóch innych testach i miały inne odpowiedzi przecierz to jest bez sensu

Może gdzieś się pomylili a to też może się zdażyć. A może tobie się tylko wydaje, że są identyczne może różnią się znakiem drogowym na rysunku i już jest inna odpowiedź. Szkoda, że nie zamieściłeś treści tego pytania z dwowa różnymi odpowiedziami.

Ale kierowca z prawie dziesięcioletnim stażem powinien chyba w końcu wiedzieć, kiedy wolno mu poruszać się lewym pasem.

Ostatnio przeprowadzono testy wśród kierowców i ci co jeżdzą kilka lub kilkanaście lat wypadli gorzej od tych co są dopiero po kursie.
Tak więc musisz dokładnie przerobić wszystkie prawie 500 pytań, żeby zaliczyć test.

Ps. Od tego koloru rzeczywiście oczy bolą i trudno to czytać.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy