EGZAMIN W RADOMIU

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

EGZAMIN W RADOMIU

Postprzez izabelka » sobota 05 lutego 2005, 17:52

CZEŚĆ! Przeczytałam już chyba wszystko na forum, i jestem wielce przerażona, bo jest wiele rzeczy, które robicie inaczej niż uczono mnie. Ale nie tylko ja mam ten problem. :wink:
Czy ktoś może mi opisać , jak się zdaje w Radomiu? Chodzi mi o takie rzeczy, jak, kręcenie kołami w miejscu, dojeżdżanie do krawęznika w manewrze zawracania na 3 i inne tego typu niuanse. Jacy są egzaminatorzy.
Ja uczę się w Warszawie na Corsie, a zdaję w Radomiu na Punto.[/quote]
izabelka

Postprzez Aguirre » sobota 05 lutego 2005, 21:31

Nie przejmuj sie takimi drobiazgami po prostu wykorzystaj kurs i idz n aegzamin .. i tak wszystkiego w rzeczywistosci nauczysz sie juz wlasnym samochodem na drodze
pozdrawiam
Aguirre

Postprzez izabelka » sobota 05 lutego 2005, 21:41

No niby tak, ale gdybym wiedziala, ze np. za kręcenie kołami w miejscu oblewa się egzamin, to bym tak nie robiła, a uczę się właśnie z kręceniem kołami w miejscu. W radomiu jest zupełnie inaczej niz w Warszawie, ale dzięki.
izabelka

Postprzez Aguirre » niedziela 06 lutego 2005, 00:58

jesli facet bedzie oblewal albo przyczepial sie do krecenia kolami w miejscu to jakis wariat po to jest wspomaganie kierownicy w samochodach aby mozna bylo bez problemu krecic kolami w miejscu - przeciez to nie jest zadne przestepstwo :)))
Aguirre

Postprzez wiruswww » niedziela 06 lutego 2005, 01:38

Ah już były tu dysksje na ten temat i nie ma sensu ich zaczynać na nowo. Dobrze wiecie że jak egzaminator sobie ubzdura że w miejscu nie można kręcić to nie można i niczym go nie przekonasz. Tak jest prawda, w niektórych WORD można kręcić w innych nie, w niektórych można mieć lusterka do dołu w innych nie i w niektórych WORD jest to przestępstwo a w innych nie. I tyle na ten temat.

A dla Ciebie Iza jest rada taka: jak nie wiesz czy można kręcić czy nie to sie poprostu spytaj egzaminatora, zawsze kiedy omawia manewry padją te magiczne słowa "Czy są jakieś pytania" i trzeba to wykorzystać, on naprawde nie będzie za to zły. Egzaminatorzy nie są tacy źli jak ich malują. Połowa tych historyjek o złych egzaminatorach są zmyślone przez kursantów nie umiejących jeździć. I pamiętaj że to mówi człowiek który już oblał 3 razy placyk.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez ella » niedziela 06 lutego 2005, 13:22

Czy ktoś może mi opisać , jak się zdaje w Radomiu? Chodzi mi o takie rzeczy, jak, kręcenie kołami w miejscu, dojeżdżanie do krawęznika w manewrze zawracania na 3 i inne tego typu niuanse. Jacy są egzaminatorzy.
Ja uczę się w Warszawie na Corsie, a zdaję w Radomiu na Punto

Jedna rada. Poszukaj w Warszawie OSK a są jeszcze takie, gdzie mają Punto. Pojeździj na tym samochodzie ze dwie godzinki, żeby na egzaminie nie było dla ciebie zaskoczeniem, że jazda nim trochę sie rózni od jazdy Corsą.
Co do innych rzeczy to tak jak pisał Wiruswww pytaj egzamiatora i patrz jak robią to osoby przed tobą.
ella
Moderator

Postprzez izabelka » niedziela 06 lutego 2005, 23:52

Chyba macie rację, zrobię tak jak radzicie, czyli po prostu zapytam, jeśli sam sie nie określi. A jeśli chodzi o te dodatkowe godziny na punto, to wezmę je w Radomiu i w ten sposób zapoznam się tez z miastem i trasami egzaminacyjnymi. Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.
izabelka

Postprzez wiruswww » poniedziałek 07 lutego 2005, 01:34

izabelka napisał(a):Dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.

Proszę bardzo, ciesze się że mogłem (no nie tylko ja) pomóc.
A po egzaminie nie zapomnij się pochwlić.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez izabelka » poniedziałek 07 lutego 2005, 10:30

Oczywiści się pochwalę, ale to dopiero w marcu, a za pierwszym razem raczej nie zdam, więc pochwalę się Wam, na czym oblałam :lol:
izabelka

Postprzez wiruswww » poniedziałek 07 lutego 2005, 15:18

Nie zakładaj z góry takiego czarnego scenariusza. Zawsze trzeba być dobrej myśli.
wiruswww

Powrót do Egzamin na prawo jazdy