Egzamin na kat. A, Łódź ul. Maratońska

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na kat. A, Łódź ul. Maratońska

Postprzez scott165 » niedziela 28 października 2012, 17:52

Witam. Mam pytanie do osób zdających kat. A w filii na Maratońskiej. Jutro mam egzamin praktyczny (o ile go nie odwołają, bo wczoraj były duże opady śniegu) i nie mam za bardzo pojęcia o obsłudze motocykla egzaminacyjnego Hondy CBF 250. Jazdy miałem na Zipp'ie (niestety chińszczyzna), ale jeszcze dwa razy miałem przyjemność jeździć na Yamaszce YBR 250. Głównie chodzi mi o takie pierdoły, bo na tym mogą udupić, np obsługa świateł, załączenie ssania itd. Z tego co widziałem po zdjęciach to niby Yamaha i Honda niczym się nie różnią no "ale" zawsze lepiej się zapytać niż później żałować. Przy sprawdzaniu świateł a Yamashce, po przekręceniu zapłonu automatycznie zapalają się światłą pozycyjne, żeby sprawdzić mijania i drogowa należy uruchomić silnik. Jak to wygląda w Hondzie? Tylko na zapłonie czy też trzeba uruchomić? I jeszcze widziałem, że przy przełączniku zmiany świateł mijania/drogowe jest takie <&%#$@> od ssania, trzeba to uruchamiać czy nie? Bo domyślam się, że to tylko na zimnym silniku. Szkoła Turbo z Pabianic zrobiła fajny filmik z obsługi Hondy, ale jest krótki i nie są takie szczegóły uwzględnione. Z góry dzięki za pomoc :)
scott165

Powrót do Egzamin na prawo jazdy