Zamiana terminu egzaminu praktycznego z inną osobą.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zamiana terminu egzaminu praktycznego z inną osobą.

Postprzez dejwo » poniedziałek 08 października 2012, 20:16

Witam, mam wyznaczony już termin egzaminu praktycznego, lecz w ten dzień po prostu nie będę w stanie się nań wstawić. Jak mniemam jeżeli w grę wchodziła by po prostu zmiana terminu tego egzaminu, to następny termin był by wyznaczony po prostu tak samo jak bym umawiał się na następny egzamin, nie zważając na to, że mam już termin i po prostu chcę go tylko przesunąć o kilka dni ? Jeżeli tak, to, mam pytanie, a mianowicie, czy jest możliwe zamienienie z jakąś osobą, na przykład ze znajomym, terminem egzaminu, przykładowo mam 16 października, znajomy 20, zamieniamy się i po problemie, jeżeli jest taka możliwość to w jaki sposób można to zrealizować i czy odbywa się to bez żadnego problemu ? ;-)
dejwo

Re: Zamiana terminu egzaminu praktycznego z inną osobą.

Postprzez jpl » wtorek 09 października 2012, 04:09

Egzamin możesz przesunąć, bo nie możesz mieć dwóch terminów egzaminu praktycznego naraz. Można się też zamienić, zresztą jest nawet temat na tym forum służący do zamian. :wink: Trzeba to tylko zrobić na odpowiedni czas przed egzaminem, najlepiej sprawdź na stronie twojego WORDu, albo zadzwoń do nich. W Krakowie na przykład nie można zmienić terminu, jeśli do egzaminu zostały mniej niż bodajże 24 godziny, choć przyznam, nie pamiętam tego dokładnie.

Nie wolno tylko się wstawić na egzamin, bo grozi za to odpowiedzialność karna, należy się natomiast stawić. :wink:

Niezależnie od wszystkiego, powodzenia :!: :!: :) :D
jpl

Postprzez dejwo » wtorek 09 października 2012, 18:09

A mógłbyś Ty, albo ktoś inny powiedzieć coś więcej o tej zamianie terminami z inną osobą ? Tzn. na jakiej zasadzie to ma wyglądać, bo w erze papierków nie widzi mi się po prostu tam podejść i powiedzieć: chcę się zamienić terminem egzaminu z osobą xyz, już widzę jak wszystko pięknie, bezproblemowo się kończy :-)
dejwo

Postprzez tom9 » wtorek 09 października 2012, 18:12

Idziesz z tą drugą osobą do okienka, mówisz dokładnie to co tutaj napisałeś, a reszta robi się sama.
Musicie mieć przy sobie dowód osobisty.
Ja tak przejąłem termin od nieznajomego za kasę :wink:
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez dejwo » wtorek 09 października 2012, 19:27

Dzięki za pomoc.
Orientujecie się może, czy można to załatwić bez udziału drugiej osoby, poprzez pełnomocnictwo ?
dejwo

Postprzez tom9 » wtorek 09 października 2012, 22:59

Wątpię, ale ręki nie dam sobie uciąć.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Powrót do Egzamin na prawo jazdy