Przeniesienie dokumentów

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Przeniesienie dokumentów

Postprzez SpiochuP » niedziela 29 stycznia 2012, 15:38

Witam, pierwszy raz na forum.
Zapewne podobne pytanie już padło parę razy, ale ze względu na zawiłość mojej sytuacji prosiłbym o wyjaśnienie.
Sprawa wygląda tak
Jakieś 8 lat temu zrobiłem kurs i zdawałem prawo jazdy w WORD Wałbrzych dwukrotnie ze skutkiem negatywny. Następnie w mieście Kłodzko gdzie ówcześnie mieszkałem otworzyli filię WORD Wałbrzych, zapisałem się tam na egzamin lecz z przyczyn ode mnie niezależnych się na niego nie stawiłem. Po czym przeprowadziłem się do miasta zwanego Góra nieopodal Leszna, woj Dolnośląskie. W tym momencie chciałbym odnowić moja walkę o uzyskanie prawa jazdy. Aczkolwiek nie bardzo wiem jak to zrobić, ponieważ nie wiem w którym miejscu znajdują się moje dokumenty. Stąd moje pytania
Czy po tak długim okresie czasu będą one nadal w WORD Wałbrzych filia w Kłodzku czy zostały może już przeniesione do WORD ze względu na moje miejsce zamieszkania?
Czy też zostały przeniesione do danego starostwa powiatowego tam gdzie jestem zameldowany?
Co zrobić gdybym chciał przenieść dokumenty do WORD Wrocław gdzie aktualnie mieszkam i pracuje chociaż zameldowany nadal jestem w miejscowości Góra?
Z góry dzięki za pomoc jeśli ktoś będzie tak miły i pomoże :)
SpiochuP

Re: Przeniesienie dokumentów

Postprzez mk61 » niedziela 29 stycznia 2012, 15:48

SpiochuP napisał(a):Czy też zostały przeniesione do danego starostwa powiatowego tam gdzie jestem zameldowany?

Dokładnie. Dokumenty po niezdanych/nieodbytych egzaminach są przechowywane w WORD do jednego roku. Po tym czasie wędrują do wydziału komunikacji.
SpiochuP napisał(a):Co zrobić gdybym chciał przenieść dokumenty do WORD Wrocław gdzie aktualnie mieszkam i pracuje chociaż zameldowany nadal jestem w miejscowości Góra?

Zjawić się w WK i "poprosić" (zapewne na piśmie) o wysłanie dokumentów do wskazanego przez Ciebie WORD.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Powrót do Egzamin na prawo jazdy