Złożenie papierów do WORD - problem :(

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Złożenie papierów do WORD - problem :(

Postprzez Skoczek004 » środa 16 listopada 2011, 10:43

Siema, słuchajcie, mam taki problem, że robiłem w szkole prawo jazdy, które zacząłem robić, od 1 września 2010 roku skończyłem je przed wakacjami ubiegłego roku szkolnego, 24 grudnia kończę 18. Wszystko byłoby pięknie, żeby nie coraz większe kolejki w WORD, i wchodzące nowe przepisy od nowego roku, no i do czego dążę... Ponieważ robiłem tak długo kurs zdążyłem zmienić adres zamieszkania co za tym idzie przemeldować się. No i teraz na papierach mam stary adres a na prawku potrzebuję nowy adres, mam tylko paszport i to na stary adres, złożyłem wniosek o dowód ale muszę czekać jeszcze do końca miesiąca na niego a ja nie mam czasu, i teraz moje pytanie brzmi: Czy mogę zapisać się na egzamin państwowy mając paszport rzekomo na stary adres, i do tego wziąłbym jakąś karteczkę (mój instruktor mówił, że jak będę miał dowód to biorę tą karteczkę która mówi o tym, że mieszkałem na starym adresie) ? Czy muszę mieć nowy adres w osobistym ? :(
Skoczek004

Re: Złożenie papierów do WORD - problem :(

Postprzez Margo » środa 16 listopada 2011, 12:19

Twój dowód osobisty jest jeszcze ważny 3 miesiące od dnia złożenia wniosku o nowy dowód. Poza tym paszport też jest dokumentem tożsamości. Na wszelki wypadek przedzwoń do WORD i zapytaj, co zrobić w momencie kiedy zdasz ten egzamin. Możliwe, że będziesz musiał zaczekać aż otrzymasz nowy dokument.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez mk61 » środa 16 listopada 2011, 12:57

Idź do szkoły, żeby Ci wydali kartę i wniosek do egzaminu z nowym adresem. Powinno przejść.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Borys_q » środa 16 listopada 2011, 16:31

Paszport plus zaświadczenie z urzędu o zameldowaniu nawet ze starymi dokumentami przejdzie.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Skoczek004 » środa 16 listopada 2011, 21:28

Odpada zmiana adresu na papierach bo nikt nie będzie chciał mi wystawić zaświadczenia lekarskiego z datą rok czy dwa wstecz... ;/

Wymyśliłem, że w paszporcie nie ma przecież adresu zameldowania, więc wezmę papiery ze szkoły, paszport i meldunek, co Wy na to ?

Edit.

Borys_q napisał(a):Paszport plus zaświadczenie z urzędu o zameldowaniu nawet ze starymi dokumentami przejdzie.

Dzięki :) Nie przeczytałem tego zanim napisałem tego posta. Tak więc sprawa rozwiązana; ) Dzięki jeszcze raz
Skoczek004

Postprzez lozulec » poniedziałek 21 listopada 2011, 13:32

z paszportem możnasię zapisać, tak samo jak wejśc na egzamin legitymując się nim
13.08.2011-teoria
14.11.2011- praktyka
2011-11-23 13:51:01-Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.
29-11-2011- prawko do odbioru
30-11-2011-byłem odebrać, ale zapomniałem dowodu wpłaty
01-12-3011-prawko w łapie
lozulec

Powrót do Egzamin na prawo jazdy