Omijanie zaparkowanych pojazdów i oblany egzamin :(

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Omijanie zaparkowanych pojazdów i oblany egzamin :(

Postprzez Paula1992 » poniedziałek 31 października 2011, 09:43

,,jadę wrzucam kierunek bo auta jak zwykle zawaliły pół chodnika i drogę, więc muszę je ominąć.Wrzucam kierunkowskaz lewy i wjeżdżam na lewy pas ( pusty ) i nagle.... PANI JEDZIE POD PRĄD ! nie wolno tak jechać ! MYŚLĘ SOBIE A JAK ? jak mam jechać ? proszę zjechać na prawo . TERAZ wiedziałam ze to już koniec.... PRZYKRO MI . ale naruszyła Pani istotnie przepis nie wolno jechać pod prąd . "

relacja z WORD Bydgoszcz

odnośnik viewtopic.php?f=7&t=8300&start=120
Paula1992

Postprzez szerszon » poniedziałek 31 października 2011, 23:30

To i wyprzedzać nie mozna na jezdni dwukierunkowej , bo sie jedzie pod prąd. :eek2: Cholera-zna ktoś miejsce, gdzie dobrze teorię wykładają.
szerszon

Postprzez Paula1992 » wtorek 01 listopada 2011, 11:11

ja jak będę się widziała z moim byłym instruktorem w piątek to zapytam, co należy zrobić, jak nie zapomnę
Paula1992

Re: odwołanie się do egzaminu

Postprzez martucha28 » niedziela 06 listopada 2011, 23:27

ja teraz poproszę Was o opinię...Biję się z myślami czy dowołać się od wyniku egzaminu oczywiste negatywnego który Pani egzaminator przerwała mi podczas OMIJANIA SAMOCHODÓW zaparkowanych częściowo na jezdni i chodniku.Była to droga dwukierunkowa - puściutko z naprzeciwka dałam kierunkowskaz i zjechałam na lewy pas by ominąć spory sznurek pojazdów po czym wjechać powrotem na swój pas - niby normalka ale Pani egzaminator kazała mi zjechać i się zatrzymać egzamin przerwano w uwagach ZJAZD NA PAS O PRZECIWNYM KIERUNKU RUCHU :(

boję się ....wiele osób jest przekonanych że powinnam się odwołać łącznie z moim egzaminatorem oraz właścicielem Szkoły jazdy w której jeździłam po przejechaniu kilkakrotnie momentu gdzie mnie oblano twierdzą ze nie słusznie .Boję się że takie odwołanie, wgląd w taśmy spowoduje trudności w kolejnym podejściu do egzaminu :( co wy na to ?
(2011-12-06 16:25:27) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

(2011-12-16 11:47:28) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

(2011-12-19 13:56:39) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
martucha28

Postprzez Paula1992 » poniedziałek 07 listopada 2011, 10:29

Rozmawiałam ostatnio z byłym egzaminatorem, który teraz jeździ w L i on mówi, że to , że wjechałaś na lewy pas, jeśli prawy był cały zastawiony samochodami nie może skutkować przerwaniem egzaminu... Ale nie wiem, co o tym sądzić.
Paula1992

Postprzez reassor » poniedziałek 07 listopada 2011, 15:00

odwołaj się skoro mówisz prawdę.
Generalnie przy omijaniu nie wjeżdżamy na prawy pas całkowicie. Włączając kierunkowskaz bierzemy odstęp ok 1m od zaparkowanych pojazdów i to jest wyznacznikiem. Można jechać mając linię przerywaną miedzy kołami. (tak mnie uczono)
Kat.B - 24.02.2012 - Kat.B zdane :) (Mobilek Tychy)
Kat.A - 10.02.2016 - Teoria 71/74 (1 raz) :) (Radmar Tychy)
Kat.A - 11.04.2016 - Praktyka (1 raz) :) (Radmar Tychy)
reassor

Postprzez czerwonejablko » wtorek 08 listopada 2011, 15:06

Ja miałam podobny przypadek na swoim egzaminie - mało tego musiałam przekroczyć podwójną ciągłą. powiedziałam egzaminatorowi, że muszę przejechać podwojną ciągłą i wjechać lekko na przeciwny pas ruchu ponieważ ze względu na zaparkowane samochody nie mogę jechac prawidłowo. Egzaminu mi nie przerwał i go zakończyłam z wynikiem pozytywnym;))) może warto dodać takie słowa - egaminator będzie wiedział że robisz źle i dlaczego tak robisz?
czerwonejablko

Postprzez trzeci » wtorek 08 listopada 2011, 15:18

Miałem podobną sytuację na egzaminie. Omijałem pojazdy zaparkowane na połowie pasa z kierunkowskazem, ale możliwie blisko trzymając się prawej strony. A kiedy emocje już opadły egzaminator mówił, że bał się o lusterka tych zaparkowanych aut i mógł mi z powodu nie zachowania należytej odległości przerwać egzamin. Ale był łaskawy i nie przerwał. Wydaje mi się, że rozwiązanie jest takie, że trzeba jechać jak najbliżej prawej krawędzi, a jeśli z naprzeciwka coś nadjeżdża to ustąpić mu pierwszeństwa (bo on jedzie swoim pasem) i przyczaić się za jakimś zaparkowanym samochodem.
trzeci

Postprzez piotrekbdg » wtorek 08 listopada 2011, 15:47

Noz tym trzymaniem się prawej krawędzi to nie przesadzajmy. Lepiej jechać środkiem niż ocerać się wręcz o te lusterka. Poza tym jak ktoś wybiegnie z prawej strony zza jednego z tych zaparkownaych aut, to będąc maksymalnie blisko prawej strony dajemy sobie automatycznie mniejsze szanse na poprawną reakcję.
piotrekbdg

Postprzez martucha28 » poniedziałek 14 listopada 2011, 20:59

no już teraz nie ma co .... jednak się nie odwołałam dałam sobie spokój bo bałam się o dalsze konsekwencje ... teraz staram się trzymać jak najbliżej prawej oczywiście bezpiecznie od lusterek tych p prawej ;) przede ną kolejny termin zobaczymy ...przełknęłam żabę i walczę dalej ale dzięki za kazdą refleksję na ten temat
(2011-12-06 16:25:27) Prawo Jazdy: Przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne.

(2011-12-16 11:47:28) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.

(2011-12-19 13:56:39) Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany
martucha28

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy