Po skręcie w lewo zajmowanie lewego/prawego pasa.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Po skręcie w lewo zajmowanie lewego/prawego pasa.

Postprzez lith » sobota 29 października 2011, 15:54

Może się ktoś z egzaminatorów wypowiedzieć? Bo mi się tam zawsze wydawało, że jak egzamin jest przerwany to musi być to jakoś odnotowane, musi być przerwany na jakiejś podstawie. Już nawet nie chodzi o to czy można, czy nie można w takiej sytuacji zając lewy pas.
Tym bardziej, że według mnie jak nikomu drogi nie zajechałaś i nie spowodowałaś żadnego zagrożenia to takie zachowanie mimo, że nie jest kulturalne, niekoniecznie sensowne i w danej sytuacji najwłaściwsze itd. itd.- to jednak jest zgodne z przepisami.
lith

Postprzez niedoszlyK » sobota 29 października 2011, 19:19

Ja też od wielu osób słyszałam, że jest to błąd, ale nie powodujący przerwaniem egzaminu. Chyba, że wymusiłabym pierwszeństwo. No, ale ja nie mam zamiaru się odwoływać za dużo nerwów, sam egzamin dużo mnie kosztuje...
niedoszlyK

Postprzez skov » sobota 29 października 2011, 20:09

zamieść skan arkusza z przebiegu egzaminu.
skov

Postprzez lith » sobota 29 października 2011, 23:21

jak szukałaś powerpointa do wrzucania zdjęć to na wszelki wypadek podpowiem, że równie dobrze może być to ładne zdjęcie, że wszelkie dane osobowe Twoje i egzaminatora zamazać możesz w zwykłym paincie, a zamieścić możesz na serwerze typu imageshack.us - tylko pilnuj, żeby zmieniając w paincie nie zapisać tego jako *.bmp tylko jako *.jpg
lith

Postprzez niedoszlyK » niedziela 30 października 2011, 18:55

Nie mam skanera, a kabel akurat jest u mojego brata, który wyjechał na studia...
Zresztą nie ma po co zamieszaczać tego arkusza, bo wszystko miałam na pozytywne znaczone, natomiast za negatyw : przejazd przez skrzyżowanie o ruchu kierowanym oraz zmiana pasa ruchu: zaznaczone to jest jako negatywne ------> Odznaczone jest fajką jako negatywy. A w uwagach nie ma nic.
niedoszlyK

Postprzez lith » poniedziałek 31 października 2011, 02:20

Jeżeli jest rzeczywiście tak jak piszesz to egzamin nie powinien w ogóle być przerwany.
lith

Postprzez zamek777 » poniedziałek 31 października 2011, 10:54

jeżeliby była na lewym pasie to po wykonaniu manewru powinna wtedy zająć lewy pas tak ?
zamek777

Postprzez niedoszlyK » poniedziałek 31 października 2011, 20:03

Z tego wynika, że lewy się powinno zająć. A jak jestem na lewym a mamy dwa pasy do skrętu w lewo to zajmuje po skręcie lewy pas, tak? A jak będzie wyglądała sytuacji gdy mamy tylko jeden pas do skrętu w lewo, to wtedy z tego skrajnego po skręcie w lewo zajmujemy lewy pas a potem w miarę możliwości prawy, tak?

Lith. Też myślę, że nie powinien być przerwany. Ale kurde. To jest przykre, że zdajesz sobie sprawę, że tak źle nie jeździsz, a ciągle oblewasz. Na prawdę tego typu egzamin w ogóle nie jest adekwatny do umiejętności. Chociaż są wyjątki ;)
niedoszlyK

Postprzez Paula1992 » poniedziałek 31 października 2011, 21:34

Jak jest jeden pas do jazdy w lewo na skrzyżowaniu to zajmujesz lewy lub prawy, bo dobijasz raczej w L do prawej strony
Paula1992

Postprzez lith » wtorek 01 listopada 2011, 00:17

No właśnie jak jest jeden pas do skrętu to nei ma żadnych wątpliwości, że można zająć którykolwiek. A jak się robi więcej pasów do skrętu to już jest problem, chociaż w kwestii przepisów nic się nie zmienia i teoretycznie z każdego pasa można zająć każdy. I wtedy zostaje tylko zdrowy rozsądek, żeby zajmować takie pasy, żeby nie wchodzić sobie w drogę.
lith

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy