samowolka -państwo w państwie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: samowolka -państwo w państwie

Postprzez ks-rider » czwartek 20 października 2011, 14:01

Pisze, bo mam do tego tematu pewne nastawienie i nie wiedze tego moze tak rozowo jak Ty.

O ile potrafilbym oblac osobe egzaminowana b. szybko przestrzegajac prawo i przepisy, to chyba jednak nie tak do konca o to chodzi. Swego czasu ogladalem sporo egzaminow na placu ( kat. zarowno A jak i B ) i powiem, ze widzialem osoby ktore oblalbym juz za samo podejszcze do pojazdu, istniala w tym pewna logika tak jak podchodzili do pojazdu, otwierali drzwi i wsiadali tak latwo mozna bylo przewidziec wynik egzaminu. Jestem w tym przypadku daleki od jasnowidzenia oraz zlosliwosci.

Przepisy sa jakie sa, ( idiotyczne ) a ludzie tez sa tacy jacy sa i bez poklepanie im sie " linijka po lapkach " to tej mentalnosci i nastawienia nie zmienia.

Caly system zabrnol w slepy zaulek a co wazniejsze w koszta i jakos nikt nie widzi wyjscia. NIESTETY ! A generalnie to jest proste - " Back the roots ".

Dopuki obok kursanta / egzaminowanego nie bedzie siedzial jak wczesniej szkolacy ktory ma pojecie o przepisach to na lepsze nie wyjdzie - bo nikt sie Panu Egzaminatorowi nie bedzie mial odwagi postawic. I zadna technika w postaci kamer tego nie zmieni ! Tak samo jak tabor Wordu, zordu, czy mordu. Zlikwidowac to talatajstwo i bedzie spokuj. Osrodki szkolenia maja monopol i brak jakiegokolwiek organu kontrolnego ktory by mial kontrole wlasnie nad decyzjami " Panow Egzaminatorow " Ludzie po prostu sa zastraszeni, ze jak napisza odwolanie, to w zyciu tego egzaminu nie zdadza. Osobiscie dysponuje przykladem takiego wlasnie przypadku, ale nie o tym tu mowa.

:wink:
ks-rider

Postprzez Borys_q » czwartek 20 października 2011, 17:23

Ludzie po prostu sa zastraszeni, ze jak napisza odwolanie, to w zyciu tego egzaminu nie zdadza. Osobiscie dysponuje przykladem takiego wlasnie przypadku, ale nie o tym tu mowa.

A ja dysponuje co najmniej 4 ma przypadkami uznanego/nie uznanego odwołania i pozytywnego wyniku w co najmniej 2 po odwołaniu podejściu, lub pozytywnym jeszcze przed rozpatrzeniem odwołania.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez naamah85 » czwartek 20 października 2011, 21:53

ale przecież na egzaminie nie mówią, żeby zawrócić tu i teraz, tylko gdy wystąpi ku temu możliwość. Tak samo jest ze skrzyżowaniami, nikt nie mówi "jedź w prawo za tym małym zielonym domkiem", tylko "proszę skręcić w prawo na najbliższym skrzyżowaniu".
Egzaminator jest trochę jak GPS i zarówno na egzaminie jak i w jeździe z GPS-em musisz wykazać się znajomością przepisów i samodzielnym myśleniem. (Bo Twój zarzut przypomina mi trochę sytuację, którą gdzieś kiedyś przeczytałam - babka wjechała do fontanny bo GPS ją tak prowadził).
naamah85

Postprzez oskinstruktor » czwartek 20 października 2011, 22:55

Większej głupoty jeszcze nie słyszałem :wow:
oskinstruktor

Postprzez KrzysiekZM » piątek 21 października 2011, 17:51

Albo się odwołujesz albo sprawa zamknięta i próbuj szczęścia ponownie.Biadolenie nie ma sensu.
KrzysiekZM

Postprzez Borys_q » piątek 21 października 2011, 20:55

Pan egzaminator nie wiedział co ma wymyślić żeby mnie w końcu oblać i kazał mi zawrócić na jednokierunkowej ulicy ,więc ja zrobiłem to co on kazał i oczywiście na tym egzamin się zakończył

A nie na drodze dwujezdniowej, składającej się z dwóch jezdni jednokierunkowych???
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy