Nowe przepisy

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Nowe przepisy

Postprzez KiuDay » czwartek 13 października 2011, 16:03

Ja mam natomiast takie pytanie. Urodziłem się 13 listopada 1993r. Kurs na prawo jazdy już zakończyłem. Na kategorie B mam wyznaczony egzamin na 14 listopada. Natomiast na kat A nie chciała mnie zapisać na egzamin praktyczny, gdyż powiedziała, że nie może i mam zadzwonić po 13 listopada aby się dowiedzieć czy będą jeszcze egzaminy (warunki pogodowe). I tutaj rodzi się moje pytanie, czy jeżeli nie będę miał możliwości zdania przed 12 lutym praktyki (teorię będę miał już zdaną) to czy będę mógł zrobić normalną kat.A po wejściu nowych przepisów, na starych zasadach?
KiuDay

Postprzez ella » czwartek 13 października 2011, 20:02

to czy będę mógł zrobić normalną kat.A po wejściu nowych przepisów, na starych zasadach?

poczytaj kiedy co ma wejść w życie

viewtopic.php?f=9&t=26797
ella
Moderator

Postprzez KiuDay » czwartek 13 października 2011, 20:13

Niestety taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Czytałem już wiele ale się nie doczytałem. Mój instruktor mówi, że będę mógł ale chciałbym jeszcze potwierdzenia u innych osób bo on też jest tylko człowiekiem i może się mylić. Dlatego prosiłbym o bardziej wyczerpującą odpowiedź. Dziękuję;-)
KiuDay

Postprzez ella » czwartek 13 października 2011, 20:16

Niestety taka odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje

to zajrzyj do tekstu ustawy +poprawka (tekst ujednolicony)
bedziesz miał 100% pewność
ella
Moderator

Postprzez KiuDay » czwartek 13 października 2011, 20:27

Nie prościej było by mi po prostu napisać będziesz mógł zdać albo nie będziesz ;>?
Ale dobra :D
cyt."-19 stycznia 2013 r. wejdą w życie przepisy odnoszące się do: uprawnień do kierowania w zakresie kategorii AM; kategorii A2, A i w kat. B – zespołu pojazdów (masa całkowita 4 250 kg) oraz kierujących kolejką turystyczną; minimalnego wieku kierowców pojazdów określonych w prawie jazdy kategorii AM; kategorii A2 i kategorii A."

Czyli wnioskuje, że nawet jeżeli w tym roku mnie nie dopuszczą a teorie zdam na takich zasadach jakie obowiązują teraz to nie będę miał problemu z przystąpieniem do egzaminu praktycznego? Dobrze rozumiem?
Ostatnio zmieniony czwartek 13 października 2011, 20:35 przez KiuDay, łącznie zmieniany 1 raz
KiuDay

Postprzez ella » czwartek 13 października 2011, 20:33

A jak myślisz po co jest ten FAQ?
Nie prościej było go dokładnie przeczytać tak jak było podane przy rejestracji a nie pisać to samo pytanie po raz setny. Nawet w tym wątku padła odpowiedź na to pytanie ....no ale po co czytać.
ella
Moderator

Postprzez KiuDay » czwartek 13 października 2011, 20:54

Przeczytałem. Ale pewien to ja dalej nie jestem.
KiuDay

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy