Prędkość w Warszawie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Prędkość w Warszawie

Postprzez ferdek_kiepski » niedziela 17 października 2004, 19:59

Czy w rejonie Odlewniczej w Warszawie podczas egzaminu we wszystkich miejscach nie wolno przekraczać 50 km/h ?
Balcerowicz musi odejść !!
ferdek_kiepski

Postprzez to ja » niedziela 17 października 2004, 20:06

W rejonie Odlewniczej jest również ograniczenie, jak się nie mylę, do 30 km/h w okolicy jakiegoś osiedla. Na egzaminie szybciej niż 50 km/h nie wolno jechać.
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Re: Prędkość w Warszawie

Postprzez ella » niedziela 17 października 2004, 21:15

ferdek_kiepski napisał(a):Czy w rejonie Odlewniczej w Warszawie podczas egzaminu we wszystkich miejscach nie wolno przekraczać 50 km/h ?

Ferdek, wjeżdzając w Trasę Toruńską masz znak 80km/h. Ale jak już zjedziesz z trasy w Marywilską i do samego Wordu masz juz z powrotem 50km/h.
Najlepiej pojedź tam z instruktorem i sam zorientuj się, gdzie jakie jest ograniczenie.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 października 2004, 23:11 przez ella, łącznie zmieniany 1 raz
ella
Moderator

Re: Prędkość w Warszawie

Postprzez to ja » niedziela 17 października 2004, 21:52

ella napisał(a):
ferdek_kiepski napisał(a):Czy w rejonie Odlewniczej w Warszawie podczas egzaminu we wszystkich miejscach nie wolno przekraczać 50 km/h ?

Ferdek, wjeżdzając w Trasę Toruńską masz znak 80km/h. Ale jak już zjedziesz z trasy w Marywilską i do samego Wordu masz juz z powrotem 50km/h.
Najlepiej pojedź tam z instruktorem i sam zorientuj się, gdzie jakie jest ograniczenie.

Fakt, o tym miejscu zapomniałam ;)

Ferdek, moja rada taka: patrz uważnie na znaki i pamiętaj, że jak wyjedziesz z WORD-u bez względu na to, czy skręcisz w prawo bądź w lewo obowiązuje Cię ograniczenie prędkości do 50 km/h.
Ostatnio zmieniony niedziela 17 października 2004, 22:30 przez to ja, łącznie zmieniany 2 razy
to ja - Asia :)

Sławek - nigdy o Tobie nie zapomnę... [*][*][*][*][*][*][*][*][*]
Mój miś bardzo Ci się podobał i dlatego zawsze będzie przy moim profilu...
to ja

Postprzez ferdek_kiepski » poniedziałek 18 października 2004, 16:47

Ferdek, moja rada taka: patrz uważnie na znaki i pamiętaj, że jak wyjedziesz z WORD-u bez względu na to, czy skręcisz w prawo bądź w lewo obowiązuje Cię ograniczenie prędkości do 50 km/h.

Tylko o to mi chdziło. dzieki.
Napisałem ten post, bo wydawało mi się że gdy skręci się w prawo to nie jest teren zabudowany ( bo tam jakas polana jest po lewo :wink: ). Dopiero po przejechaniu ilustam metrów jest znak strefowy do 50 km/h
Balcerowicz musi odejść !!
ferdek_kiepski

ograniczenia prędkości

Postprzez Kierownik » środa 03 listopada 2004, 22:26

Jadąc Chodecką w stronę basenu na balkonowej, po skrzyżowaniu z balkonową jest ograniczenie do 30 km/h uważajcie!
nie wszędzie jest też do 50 bo w rejonie osiedli często stoją ograniczenia do 40 km/h
wiadomo za to że na toruńskiej można przycisnąć do 80km/h ale radze jechać koło 70 - 75 jesli sa dobre warunki to taka bezpieczna predkosc podczas egzaminu!
KRYTYKOWAĆ MOŻE KAŻDY GŁUPIEC
I WIELU Z NICH TO CZYNI.
Kierownik

Re: ograniczenia prędkości

Postprzez scorpio44 » sobota 06 listopada 2004, 11:26

Kierownik napisał(a):wiadomo za to że na toruńskiej można przycisnąć do 80km/h ale radze jechać koło 70 - 75 jesli sa dobre warunki to taka bezpieczna predkosc podczas egzaminu!

No chyba że znowu trafi się na egzaminatora, który uważa, że jak jest ograniczenie do 80, to trzeba jechać minimum 79...
scorpio44

Postprzez miros » sobota 06 listopada 2004, 14:01

dokladnie, najlepiej na egzaminie jest jechac z predkoscia bardzo zblizona do dopuszczalnej. jadac 70 km/h przy ograniczeniu do 80 egzaminator moze nam powiedziec ze nie wiemy co oznaczaja znaki, albo ze sie boimy jazdy z wieksza predkoscia (dopuszczalna na danym odcinku)

oczywiscie jest to zadkosc ale zawsze mozna trafic na takiego egzaminatorka :(
na nowym forum od 05 Lip 2002, na starym od 2001
kat B: wydane 15.04.02
zdane za pierwszym.

Obrazek
miros

Postprzez scorpio44 » sobota 06 listopada 2004, 14:05

miros napisał(a):jadac 70 km/h przy ograniczeniu do 80 egzaminator moze nam powiedziec ze nie wiemy co oznaczaja znaki

Może jak będą kamerki, to ktoś w takiej sytuacji zwróci uwagę na to, że to egzaminator nie wie, co znaki oznaczają.
A tak na marginesie to to niestety wcale nie jest rzadkość.
scorpio44

prędkości

Postprzez Kierownik » sobota 06 listopada 2004, 15:42

może macie rację, mam dopiero jeden oblany za sobą...
W każdym razie nie zwracał mi uwagi na prędkość, choc w dobrych warunkach czasem jechalem o 10km mniej niz "dozwolona prędkość"
KRYTYKOWAĆ MOŻE KAŻDY GŁUPIEC
I WIELU Z NICH TO CZYNI.
Kierownik

Powrót do Egzamin na prawo jazdy