Zdana kategoria B ale A oblana - problem

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Zdana kategoria B ale A oblana - problem

Postprzez Lendo » środa 03 sierpnia 2011, 19:02

Witam!
Zdałem egzamin na kategorie "B", lecz na kategorie "A" oblałem (egzamin miałem tydzień temu). W starostwie dowiedziałem się, że dokumenty zdania prawo jazdy będą przekazane dopiero jak zdam 2 kategorie, chyba że z kategorii "A" zrezygnuję, ponieważ byłem zapisany na 2 kategorie od razu. Nie chce rezygnować z kategorii "A", testy zaliczone, a egzamin poprawkowy mam za 3 tygodnie, lecz potrzebuje prawo jazdy kategorii "B" za 1,5 tygodnia maksymalnie za 2 tygodnie. Co zrobić aby dostać to prawo jazdy na kategorie "B" w tym czasie?

PS. Słyszałem też, że można odebrać jakieś pokwitowanie z, którym będę mógł jeździć. Czy to prawda? Jak prawda ile takie coś kosztuje?

Pozdrawiam,
Lendo
Lendo

Re: Zdana kategoria B ale A oblana - problem

Postprzez ella » środa 03 sierpnia 2011, 20:29

Słyszałem też, że można odebrać jakieś pokwitowanie z, którym będę mógł jeździć. Czy to prawda? Jak prawda ile takie coś kosztuje?

Nieprawda

viewtopic.php?f=2&t=27246
viewtopic.php?t=16307
ella
Moderator

Re: Zdana kategoria B ale A oblana - problem

Postprzez DEXiu » środa 03 sierpnia 2011, 22:49

Możesz złożyć do WORDu podanie, aby przesłano dokumenty potwierdzające zdanie egzaminu na B nie czekając na zdanie A. Ale są bardzo małe szanse, abyś dostał prawko w przeciągu 2 tygodni (wytrzymałeś ponad 18 lat, więc naprawdę nie sądzę, aby za 2 tygodnie prawko było niezbędne na gwałt). No i będziesz wtedy dwa razy płacił za wydanie prawka.
DEXiu

Powrót do Egzamin na prawo jazdy