kat. A+B-niejasności dot. połączonych kategorii

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

kat. A+B-niejasności dot. połączonych kategorii

Postprzez Danieljs » piątek 22 października 2010, 19:00

Sądzę, że wytypowałem dobry dział do zadania nurtujących mnie pytań. Szukałem też podobnych tematów, ale nie znalazłem.
W OSK zrobiłem kurs A+B. I teraz mam kilka pytań związanych z samym egzaminem. Czy mogę wykupić oddzielnie egzamin teoretyczny na kat. A i B? Czy zostanie mi wydane prawo jazdy tylko z kategorią B, jeżeli nie zdam praktyki na motocykl (egzaminy są do 15 listopada; WORD może je ewentualnie przedłużyć do końca listopada-ja mogę zdawać od 12)? Niepokoi mnie to, bo obiła mi się o uszy konieczność pisania odwołań i uregulowywania innych spraw. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam, D.
Daniel
Danieljs

Re: kat. A+B-niejasności dot. połączonych kategorii

Postprzez ella » piątek 22 października 2010, 19:45

Czy mogę wykupić oddzielnie egzamin teoretyczny na kat. A i B?

Możesz.
Czy zostanie mi wydane prawo jazdy tylko z kategorią B, jeżeli nie zdam praktyki na motocykl

Możesz, musisz tylko zgłosić w WORD, żeby przesłali dokumenty po zdanym egzaminie na B do WK a egzamin na A bedziesz robił w późniejszym terminie.
ella
Moderator

Re: kat. A+B-niejasności dot. połączonych kategorii

Postprzez Danieljs » piątek 22 października 2010, 20:32

Możesz, musisz tylko zgłosić w WORD, żeby przesłali dokumenty po zdanym egzaminie na B do WK a egzamin na A bedziesz robił w późniejszym terminie.

Czyli działa to na zasadzie zgłoszenia w WORD, żeby przesyłali dokumenty w momecie zdania jednej kategorii (którejkolwiek czy trzeba podać konkretną?)? Zamierzam podjąć próbę zdania na motor w tym roku, ale chcę mieć jednocześnie "ubezpieczenie" jeżeli się nie uda do 15 lub ewentualnego końca listopada.
Daniel
Danieljs

Powrót do Egzamin na prawo jazdy