czas trwania egzaminu....kolejne niedociągnięcie prawne?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez RobiATT » niedziela 08 sierpnia 2010, 00:50

dziękuje za odpowiedz.
znajomi po fakcie zaczeli mi mieszać w głowie wiec wolałem się upewnić jak to jest.
RobiATT

Postprzez Emigra » niedziela 22 sierpnia 2010, 17:48

Zgadza sie,minimalny czas trwania egzaminu to 25min.Pod warunkiem wykonania wszystkich zadan.Z reguly trwa ok 40min.Moj ze wszystkim trwal prawie 50.Czytalam juz dawniej,ze jesli kursant uzyska wynik negatywny...ma prawo do godzinnej jazdy z egzaminatorem.Oczywiscie nie nazywamy tego juz egzaminem a dodatkowa jazda szkoleniowa.Z tym ze,bezposrednio po przerwaniu egzaminu wracamy z egzaminatorem(na miejscu pasazera oczywiscie do osrodka i tam ewentualnie mozemy poczekac,az zostana wyegzaminowane wszystkie osoby,ktore mialy te sama godzine egzaminu co my.Dopiero wtedy mozemy wykorzystac te jazde.(w praktyce nikomu nie chce sie czekac;)Nie wiem czy mam tu racje i ile w tym prawdy.Tak zreszta mowiono nam tez w osrodku szkoleniowym.
Emigra

Postprzez lith » niedziela 22 sierpnia 2010, 23:24

Emigra napisał(a):Czytalam juz dawniej,ze jesli kursant uzyska wynik negatywny...ma prawo do godzinnej jazdy z egzaminatorem.Oczywiscie nie nazywamy tego juz egzaminem a dodatkowa jazda szkoleniowa.Z tym ze,bezposrednio po przerwaniu egzaminu wracamy z egzaminatorem(na miejscu pasazera oczywiscie do osrodka i tam ewentualnie mozemy poczekac,az zostana wyegzaminowane wszystkie osoby,ktore mialy te sama godzine egzaminu co my.Dopiero wtedy mozemy wykorzystac te jazde.(w praktyce nikomu nie chce sie czekac;)Nie wiem czy mam tu racje i ile w tym prawdy.Tak zreszta mowiono nam tez w osrodku szkoleniowym.

ee??

Jak masz wynik negatywny (czyi 2 razy źle to samo zadanie egzaminacyjne) to możesz normalnie kontynuować egzamin, mimo, że wiesz, że i tak będzie oblany. Nie ma żadnego osobnego limitu, czyli musi trwać te 40 min (bo nie może być tez skrócony do 25, jak przy wystawieniu pozytywa). Możesz oczywiście zrezygnować z dalszej jazdy. Co innego przerwanie egzaminu, czyli od razu przesiadka i wracasz wtedy do word jako pasażer... i już na tym koniec. Egzamin przerwany, czyli nie masz co kontynuować.
lith

Re:

Postprzez sankila » czwartek 09 września 2010, 16:59

Emigra napisał(a):Nie wiem czy mam tu racje i ile w tym prawdy.

Trochę prawdy w tym jest, ale racji nie masz.
Jeśli oblejesz placyk (bez przerwania egzaminu), to możesz wyjechać na miasto, jako ostatnia w grupie, ale musisz wcześniej zgłosic egzaminatorowi, że nie rezygnujesz.
Jeśli masz negatywny wynik w trakcie jazdy po mieście, to również możesz kontynuować jazdę.
Przerwanie egzaminu to absolutny koniec jazdy, niezależnie gdzie nastąpiło.
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Re: czas trwania egzaminu....kolejne niedociągnięcie prawne?

Postprzez ella » czwartek 09 września 2010, 18:59

Jeśli oblejesz placyk (bez przerwania egzaminu), to możesz wyjechać na miasto, jako ostatnia w grupie, ale musisz

To też zależy od WORd. W jedych jedziesz od razu a w drugich czekasz.
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy