Ile czeka się na egzamin? (W-w)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Ile czeka się na egzamin? (W-w)

Postprzez Jen » wtorek 13 lipca 2004, 22:58

Gdy zapisywaliscie sie na egzamin, to jak odlegly w czasie byl najblizszy mozliwy termin??? Czy byl to jeden samotny termin i nastepny wolny tydzien pozniej, czy moze kilka dni pod rzad w miare luznych? I kiedy to bylo?

Czy tyle samo czeka sie na egzamin praktyczny, teoretyczny i "teoretyczny z praktycznym"?

Czy mozna zapisac sie na teoretyczny przed ukonczeniem kursu? Czy wowczas trzeba czekac, az zda sie ten egzamin i dopiero wowczas mozna isc zapisac sie na praktyczny (i znow czekac...)?

W szczegolnosci interesuja mnie dane z Wrocławia.

Z gory dzieki za odpowiedzi!
Pozdrowienia! :-)
Jenka

Pierwsze podejście zaliczone 9 listopada 2004 r.
Jen

Postprzez Markosz » środa 21 lipca 2004, 12:42

Hej!!! Ja bede miec examin w Tychach. U nas wyglada to tak: na examin czeka sie około miesiąca, czasem dłużej albo krócej. Mozna zdawac albo obydwa za jednym razem, albo oddzielnie, jak kto woli :) . Na egzamin mozna sie zapisać przed ukonczeniem kursu. Przynajmniej u nas tak jest. Ja juz jestem zapisany choc pozostało mi 8 godzin jazdy. Do tego jedno uproszczenie, na examin zapisuja nas instruktorzy, my nie muslimy nic robic, tylko wpłacic kase, zrobic zdjęcia, wypełnic wniosek i miec troche cierpliwosci. Nie wiem jak jest we Wrocławiu, ale nie powinno sie to wiele róznic. PAPA Pozdrawiam i zycze miłego czekania na examin a potem zdania do za 1wszym razem :D :D :D
Markosz

Postprzez zoltan » środa 21 lipca 2004, 13:45

W Krakowie skończyłem kurs i dostałem papiery od instruktora z którymi szedłem się zapisać na teorię - przed końcem kursu się nie dało:(. Termin ok. 3 tygodni. Po zdanej teorii następne 3 tygodnie czekania na jazdę.
zoltan

Postprzez Markosz » środa 21 lipca 2004, 16:00

Straszzzzzznie głupio. Tak nie powinno byc, tyle czekać, w sumie wychodzi, ze zdany egzamin za pierwszym razem jest po 6 tyg w Kraku :? dziwne. A co jak jeszcze sie niezda odrazu...znow czekanie. Do tego szkoda, ze dopiero po ukonczonym examinie, przeciez i tak sie czeka jakis czas, wiec instruktor mogłby w ten czas rozpisac godziny jazd. Przynajmniej u nas tak jest.
Markosz

Postprzez nirnaeth » środa 21 lipca 2004, 16:19

w Tarnowie zapisujesz się od razu na teorię i praktykę. W jednym dniu masz egzamin. A czekasz około miesiąca, to zależy, czasem mniej, czasem więcej dni. Ale około miesiaca.
nirnaeth

Postprzez ella » środa 11 sierpnia 2004, 23:21

Tak nie powinno byc, tyle czekać, w sumie wychodzi, ze zdany egzamin za pierwszym razem jest po 6 tyg w Kraku dziwne. A co jak jeszcze sie niezda odrazu...znow czekanie.

Poczytajcie ile się czeka w Łodzi :( http://info.onet.pl/963264,11,1,0,120,686,item.html
ella
Moderator

Postprzez Jen » środa 11 sierpnia 2004, 23:52

Jak mają za dużo chętnych, to wystarczy, że przestaną oblewać za byle co – liczba egzaminów zmniejszy im się o połowe :D

A swoją drogą – fajnie wiedzieć, że wg prawa mogą kazać mi czekać tylko 30 dni. Ktoś wie szczegółowo co to za paragraf? Może przyda się jakiś konkretny argument, jak już stanę w WORDzie przy okienku...
Pozdrowienia! :-)
Jenka

Pierwsze podejście zaliczone 9 listopada 2004 r.
Jen

Postprzez Trendzik » piątek 13 sierpnia 2004, 11:09

Jen napisał(a):Jak mają za dużo chętnych, to wystarczy, że przestaną oblewać za byle co – liczba egzaminów zmniejszy im się o połowe :D

A swoją drogą – fajnie wiedzieć, że wg prawa mogą kazać mi czekać tylko 30 dni. Ktoś wie szczegółowo co to za paragraf? Może przyda się jakiś konkretny argument, jak już stanę w WORDzie przy okienku...

Wątpie że wogóle coś się wykłucisz. Lepiej daj spokój.
Trendzik

Postprzez Kluska » środa 01 września 2004, 11:30

Witam! :)
U nas na egzamin czeka się miesiąc; wiem że kiedyś na egzamin czekało się tydzień, no a teraz w takim tempie to wydaje się, że prawo jazdy - Gwiazdka 2006- to realna perspektywa.
Pozdrawiam!!! 8)
Kluska

Powrót do Egzamin na prawo jazdy