Jutro egzamin na kat. A :)

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jutro egzamin na kat. A :)

Postprzez MZtkowicz » czwartek 12 sierpnia 2004, 10:32

Witam!!

Tradycyjne stało się chyba pisanie dzień wcześniej o zbliżajacym się egzaminie:) Otórz tak się składa że jutro jest ten dzień, prawko kat. B mam już od dwóch lat i żałuje nieco że nie zrobiłem odrazu A i B, ale tak wyszło, teraz z kolei jestem już do tego zmuszony(moto stoi w garażu:)). Nie boję się testów, nie boje się autodromu ani miasta, jedyny problem sprawia mi to, że na kursie zapodawali MZ ETZ 150, a w Krośnie ma być Yamaha RT250 czy coś w tym rodzaju, napewno bardziej zrywna i nie muli się tak jak stara MZ, trzeba sobie ją wyczuć, gdyż jeździć wiadomo się nie zapomina jak, ale każdy motocykl trzeba sobie indywidualnie wyczuć, a na egzaminie i fikaniu po autodromie to ma znaczenie. Cóż, jutro o 13:30 rozpoczyna się druga część epizodu(mam nadzieje, że znów zdam za pierwszym razem), tymczasem o 9:00 jadę z instruktorem poćwiczyć na tejże japońskiej maszynie, trzeba sobie ją będzie oswoić. Także trzymajcie kciuki za wszystkich zdających jutro, wszak to ich szczęśliwy dzień - piątek 13tego :D
MZtkowicz

Postprzez zoltan » czwartek 12 sierpnia 2004, 10:40

Zdasz na pewno, 13stka jest szczęśliwa. Ja też miałem egzamin 13(tyle że to był wtorek) :).
zoltan

Postprzez MZtkowicz » piątek 13 sierpnia 2004, 18:11

No i potwierdziły się słowa zoltan'a, zdałem bez problemów, testy 0 błędów, autodrom bez problemów, miasto również:) Pomimo że pogoda nie była najlepsza to nie było źle, a Yamaha wcale nie jest taka zrywna, zalezy kto ma jakie wyczucie i doświadczenie w jeździe. Pozdrawiam!!
MZtkowicz

Postprzez ella » piątek 13 sierpnia 2004, 20:51

Gratulacje :!: :!: :!:
Tylko nie szalej po drogach :wink: .
ella
Moderator

Postprzez bialy » piątek 13 sierpnia 2004, 23:55

Grtulacje :!:
bialy

Postprzez zoltan » sobota 14 sierpnia 2004, 00:31

ella napisał(a):Tylko nie szalej po drogach :wink: .

Ta... Święte słowa Elu... Ja na swojej pierwszej jeździe złamałem więcej przepisów niż później zdążyłem w ciągu 3 tygodni... :?

Gratulacje :).
zoltan

Postprzez MZtkowicz » sobota 14 sierpnia 2004, 10:07

Dzięki za gratulacje:)
Tak apropos, swoją MZ kupiłem jakiś miesiąc temu, stała w Mielcu, gdzie jeździłem trzy razy(długa historia - tak się kupuje motocykl), dopiero za trzecim razem jak pojechałem autobusem(Sanok - Rzeszów, Rzeszów - Mielec) to wróciłem na niej, co to była za frajda, zwłaszcza że jechałem bez prawka:) Do Mielca jechałem autobusami w sumie 4 godziny, wracałem na MZ ETZ 251 jakieś 1,5h, nie znaczy to, że nie szanuje przepisów i jeżdżę jak wariat, po powrocie do domu postawiłem ją w garażu i do tej pory ani rusz, zwłaszcza że nadal nie jest złożona, ale nowy lakier i części zrobią swoje:) Pozdrawiam wszystkich motocyklistów i kierowców katamaranów:)
MZtkowicz

Postprzez AGC » wtorek 31 sierpnia 2004, 19:39

mam takie pytanie: mam prawko B, mysle o zrobieniu A. Czy trzeba od nowa chodzic na kurs (teoria i praktyka), czy np. wystarczy tylko praktyka?? I czy na egzaminie panstwowym tez musze "od nowa" zdawac czesc teoretyczna?? I prosze jeszcze o podanie ile tak na oko kosztuje kurs na A (jesli musze brac "pelny" kurs)?
Pozdrawiam i dzieki za odp.
P.S. to chyba moj 1szy post tutaj ;)
AGC

Postprzez ella » wtorek 31 sierpnia 2004, 19:43

Musisz od nowa chodzić na kurs(teoria+praktyka) i zdac egzamin teoretyczny i praktyczny. Ceny nawet na oko nie znam :wink: Ale to łatwo sprawdzić wchodząc w OSK u góry na pasku.
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy