Pułapki i kontrolki na tablicy rozdzielczej w Pandzie

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Pułapki i kontrolki na tablicy rozdzielczej w Pandzie

Postprzez AbuseArt » środa 21 kwietnia 2010, 20:25

Coś o czym chyba na forum nie było :)

Nie wiem jak wiele osób spotkało się z tym, ale egzaminatorzy dodatkowo utrudniają nam egzamin praktyczny, z przykrością powiem, że brzydcy są...

a) włączony tryb wspomagania CITY - żeby auto prowadziło się bardziej obco. Opór kierownicy jest nieocenioną pomocą w sytuacji stresowej. Nie ukrywam że ta funkcja jest głupia, bo Panda i tak ma dobre wspomaganie.. Żeby wyłączyć to, klikamy CITY.
b) właczona klimatyzacja - żeby osłabić silnik. Wyłączamy przekręcając tego cziken knob'a na zero, tak?
c) słyszałem o celowo niedomkniętych drzwiach, ale nie oskarżam, tylko powtarzam zasłyszaną opinię :)

I właśnie mam obawy co do tego trzeciego, jak sprawdzić czy drzwi są zamknięte? Jest taka kontrolka na tablicy rozdzielczej? Kolega opowiedział że wyszedł z auta i wszystkimi drzwiami trzasnął łącznie z bagażnikiem... choć ja nie jestem przekonany co do tej metody :D
AbuseArt

Postprzez Borys_q » środa 21 kwietnia 2010, 21:52

W gda :

- Klima przy punto 1,2 nie daje różnicy odczuwalnej w mocy.

Pozatym niespotkałem sie z tym żeby się jakoś specjalnie guzikami bawili, czasem zostaje kierownica zablokowana.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Re: Pułapki i kontrolki na tablicy rozdzielczej w Pandzie

Postprzez Cyberix » środa 21 kwietnia 2010, 22:14

AbuseArt napisał(a):I właśnie mam obawy co do tego trzeciego, jak sprawdzić czy drzwi są zamknięte?

Np. obchodzisz auto dookoła i sprawdzasz czy drzwi nie odstają. Niedomknięte drzwi po prostu odstają na około 0,5 cm, można spróbować też lekko dopchnąć drzwi i zobaczyć czy się dopychają czy nie. Podobnie klapę można spróbować dopchnąć.
Cyberix

Postprzez Borys_q » środa 21 kwietnia 2010, 22:15

Fiaty maja kontrolke bez przesady.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Margo » środa 21 kwietnia 2010, 22:16

Yarriski też.
15.09.2009r. zdany egzamin na kategorię B
WORD ŁÓDŹ
Margo

Postprzez AbuseArt » środa 21 kwietnia 2010, 22:40

Borys_q napisał(a):- Klima przy punto 1,2 nie daje różnicy odczuwalnej w mocy.

Jednak nie wierzę że WORD tak po prostu marnuje pieniądze na klimę, gdy temperatura na dworze jest przyjemna i raczej otwiera się okna w aucie. ;-)

Dzięki za podpowiedź, przy najbliższej okazji sprawdzę cóż to za kontrolka, ale jeśli ktoś ma obrazek z symbolem, to dla dobra forum mógłby wrzucić.
AbuseArt

Postprzez lith » środa 21 kwietnia 2010, 23:35

Jak jest klima to raczej niewiele znam osób, które wolą okno. Oczywiście jak jest temperatura przyjemna to nikt klimy nie włącza tak, żeby była włączona. Porównywanie w ciepły dzień okna z klimą nie ma sensu... tym bardziej, że jedno i drugie odbija się na paliwie :)
lith

Powrót do Egzamin na prawo jazdy