przed egzaminem

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

przed egzaminem

Postprzez adas1986 » niedziela 06 czerwca 2004, 11:53

Witam !
do egzaminu panstwowego zostalo mi dokladnie 21 dni i 6 godzin jazd podstawowych mam pytanie jak podzielic te jazdy zeby bylo dobrze i zarazem efektywnie :).
a drugie pytanie hmm na miescie wszystko jest super jezdze bez zadnych problemow ale mam problemy na placu i boje sie ze nerwy mnie zjedza:/.
macie moze jakies rady jak dobrze zdac plac ? wskazowki odnosnie manewrow ?
a trzecie pytanie czy ze mna jest wszystko ok ? kiedy robie luk na połsprzegle czasem mi nie wychodzi natomiast kiedy robie łuk szybko na gazie za kazdym razem mi wychodzi ..jaki bezsens :)
pozdrawiam
adas1986

Postprzez Slawek » niedziela 06 czerwca 2004, 16:26

1. Rozdziel po równo. Zostaw 2 godziny na dzień przed egzaminem.

2. Poszukaj na forum.

3. Z Tobą nie jest wszystko ok.
Slawek

Postprzez ella » niedziela 06 czerwca 2004, 18:56

na miescie wszystko jest super jezdze bez zadnych problemow ale mam problemy na placu i boje sie ze nerwy mnie zjedza:/.

Jezeli na placu czujesz sie mniej pewnie to wykorzystaj kilka godzin z tych pozostałych na manewry.
kiedy robie luk na połsprzegle czasem mi nie wychodzi natomiast kiedy robie łuk szybko na gazie za kazdym razem mi wychodzi .

Rób tak na egzaminie jak ci jest wygodniej i lepiej ci wychodzi. Przecież z gazem też możesz.
ella
Moderator

Postprzez Snuj ze Szczecina » niedziela 06 czerwca 2004, 23:40

Pośpiech jest złym doradcą i może spowodować na Egzaminie jego negatywny wynik.Na placu manewrowym masz jechać wolno, bez dodawania Gazu, wyłącznie operując sprzegłem i hamulcem.Manewry starać się wykonywać powoli.Ponieważ jadąc powoli, masz więcej czasu na koncentracje i masz więcej czasu na zachowanie odpowiedniej precyzji.Dodatkowe godziny warto zrealizować nawet w dniu Egzaminu.A dlatego że jest ci potrzebne małe przypomnienie, potrzebny jest ci odpowiedni rozruch i rozgrzewka, przed tym, co cię czeka na Egzaminie.

Pozdrawiam
Pozdrawiam Serdecznie
Snuj ze Szczecina

Postprzez ella » poniedziałek 07 czerwca 2004, 11:38

wskazowki odnosnie manewrow ?

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1269
Powodzenia na egzaminie :!:
ella
Moderator

Powrót do Egzamin na prawo jazdy