Kilka pytań dot. egzaminu.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Kilka pytań dot. egzaminu.

Postprzez mateuszziom » sobota 15 listopada 2008, 16:48

Witam,wczoraj miałem egzamin ,jeździłem ponad godzinę, gdy byłem na ostatnim skrzyżowaniu przed Word-em , czekałem na zmianę sygnalizatora na zielony( na drugim pasie po mojej lewej stronie stał autobus ,który zasłaniał mi widoczność,dopóki nie ruszyłem po zmianie na zielony)przejechałem przez skrzyżowanie,zobaczyłem upragnionego Word-a ,a egzaminator powiedział mi ,że chciał bym ruszając spojrzał się w lewo,ponieważ autobus zasłaniał mi widoczność i gdyby ktoś mi nagle wybiegł na przejściu na czerwonym to bym go zabił.na nic zdały się moje poglądy,że mając prędkość 10km/h nawet gdyby nagle pieszy wbiegł mi na przejście to spokojnie zdołałbym zahamować. egzaminator powiedział,że egzamin przerwany i przed wjazdem do Ośrodka kazał mi się przesiąść.
Cóż.O to się kłócił nie będę.

Mam tylko pytanie co do samej techniki działania kamer. Czy monitor który jest umiejscowiony naprzeciw egzaminatora(na schowku) powinien być włączony podczas egzaminu? Mój był czarny. Czy kamery mogły być wyłączone? Jeśli tak to egzamin byłby powtarzany a ja nie musiałbym czekać do lutego na poprawkę.A zależy mi na czasie.
Pozdrawiam.
mateuszziom

Postprzez barbra » sobota 15 listopada 2008, 17:08

Czy kamery mogły być wyłączone?

monitor mógł być wyłączony,co nie znaczy,że kamery nie nagrywały.
Wszystko jest trudne,dopóki nie stanie się proste..
-----------
Kat. B-marzec 2007
barbra

Postprzez jp22 » niedziela 16 listopada 2008, 23:47

z tego co mi wiadomo, kamry musza byc wlaczone, jesli w jakis sposob udalo by ci sie dowiesc ze kamery byly wylaczone ( w co bardzo watpie) egzamin powinien byc uniewazniony i powtorzony.
jp22

Postprzez mateuszziom » poniedziałek 17 listopada 2008, 22:20

jeszcze jedno pytanie, wyczytałem,że można się przenieść z jednego WORD-a do drugiego w innym mieście. i że nawet zdana teoria będzie zaliczona . jakie papiery powinienem więc zabrać z tamtego Word-a chcąc się przenieść do innego?
mateuszziom

Postprzez ella » poniedziałek 17 listopada 2008, 22:49

jakie papiery powinienem więc zabrać z tamtego Word-a chcąc się przenieść do innego?

Zgłaszasz tylko ( na piśmie) w WORD zmianę na inny ośrodek i oni sami wszystko przesyłają.
ella
Moderator

Postprzez mateuszziom » poniedziałek 19 stycznia 2009, 23:26

Łohoho! zdałem 15.01 w Zielonej Górze ,przeniosłem się tam z Poznania,3h jazdy po Zielonej i egzamin zdany bez problemu.Uff. :)
mateuszziom

Postprzez Duszek » wtorek 20 stycznia 2009, 08:45

Gratulujemy :wink:
Ósma pasażerka mazdy.
Szczęśliwa posiadaczka kategorii B i C :D
C+E - w trakcie.
A i D - w planach :wink:
Duszek

Powrót do Egzamin na prawo jazdy