Straszne nerwy, przed egzaminem.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: I już po wszystkim :D:D

Postprzez Kolorowa jak Diabli » wtorek 18 listopada 2008, 13:55

Mam dopiero jazdy-a trzesawke nóg nie ustaje.Wole nie myśleć co będzie jak przyjdzie dzień egzaminu
:/
Chociaż mam przeczucie,ze zdam za pierwszym razem.Że wcale nie będzie źle-bo w końcu wiadomo,ze po 30 godzinach jazd człowiek super się kierowcą nie stanie.
Egzaminator tez człowiek!Prawda?PRAWDA????
:mrgreen: a szczególnie w łodzi :)
Kolorowa jak Diabli

Postprzez Gil » wtorek 18 listopada 2008, 15:00

Niewiem jak w łodzi ale temu co mi się w wawie trafił z wdzięczności w najgorszej biedzie bym pomogł;)

Ja to sobie tłumacze tak; są ludzie i parapety

Trafisz na normalnego egzaminatora to z odrobiną wysiłku zdasz, trafisz na podstarzałego, grubego lekko łysiejącego sadyste znudzonego życiem to czeka cię wycieczka po kolejny termin :)
Gil

Re: I już po wszystkim :D:D

Postprzez vila_ » wtorek 18 listopada 2008, 15:18

Kolorowa jak Diabli napisał(a):Mam dopiero jazdy-a trzesawke nóg nie ustaje.Wole nie myśleć co będzie jak przyjdzie dzień egzaminu
:/
Chociaż mam przeczucie,ze zdam za pierwszym razem.Że wcale nie będzie źle-bo w końcu wiadomo,ze po 30 godzinach jazd człowiek super się kierowcą nie stanie.
Egzaminator tez człowiek!Prawda?PRAWDA????
:mrgreen: a szczególnie w łodzi :)

Miałam identyczne podejście. Nie przyjmowałam w goóle, ze mogę oblac i... obałam... Rozpacz, żal i załamka totalna.
vila_

Postprzez Gil » wtorek 18 listopada 2008, 15:40

Ja gdy tylko zapisałem się na praktykę (z egzaminem teoretycznym niema przecież takich problemów) znalazłem to forum i wyczytałem wiele dobrych rad.

Ważne jest podejście! Powiedziałem sobie że na pewno zdam, nie dopuszczałem do siebie myśli że może być inaczej ale w głębi ducha wiedziałem również że jak coś pójdzie nie tak to świat się nie zawali.

Duży procent niezdających to osoby które ukończyły kurs w OSK i bez upewnienia się co do swoich umiejętności poszły na egzamin bez żadnego dodatkowego przygotowania (jak chociażby czytanie relacji itp itd na tym forum).

Dobrze jest moim zdaniem jeździć co dzień na 3/4 dni przed egzaminem chociaż po 1h w ten sposób człowiek dodatkowo przyzwyczaja się do auta po oczekiwaniu na egzamin.

Grunt to również znajomość znaków i przepisów. Znajomość potencjalnych tras i "niebezpiecznych miejsc" także może się przydaje.

Jak ktoś już na forum pisał dobry wpływ na organizm ma czekolada bo dzięki niej w mózgu wytwarza się jakaś substancja (nie pamiętam nazwy) która wpływa na samopoczucie i bądź co bądź pomaga zminimalizować stres (tak było w moim przypadku).

Ważne jest również zachowanie na egzaminie. Nie cwaniakuj, nie udawał zbyt pewnego/pewnej siebie, nie odstawiaj się jak stróż w borze ciało bo egzaminatorzy mogą się krzywo patrzeć. Zachowaj podstawowe zasady kultury osobistej.

Dobrze jest także ćwiczyć jazdę, parkowanie itp itd tak by idąc na egzamin mimo strefu bez cienia zwątpienia móc sobie powiedzieć że się wszystko co potrzeba umie.

Pewnie coś ominąłem ale inni na pewno dopiszą. Niema się co bać jazd i egzaminu bo to w końcu krecenie kierownicą, machanie pedałami i uwaga na drodze :)
Gil

Postprzez scorpio44 » wtorek 18 listopada 2008, 15:43

No no, widzę, że znowu historia się powtarza - zaczynają się klonować wątki...
scorpio44

Postprzez ella » wtorek 18 listopada 2008, 16:01

scorpio44 napisał(a):No no, widzę, że znowu historia się powtarza - zaczynają się klonować wątki...

Historia sie nie powtarza. Ktoś odświeżył wątek sprzed kilku lat. A że jest rozklonowany to go zamykam i polecam świeższe wątki na ten temat.
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy