oblamy egzamin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

oblamy egzamin

Postprzez rsc » poniedziałek 10 listopada 2008, 00:50

Witam
kilka dni temu miałem egzamin na prawo jazdy kat b
wskazałem poprawnie swiatla i zbiorniki pod maską
miałem sie przygotowac do jazdy i jechac po łuku
jednak przy ruszaniu zgasł mi 2 razy samochód, wydaje mi sie ze sprzęgło było nie do konca sprawne, egzaminator stwierdził ze podwójne zgasniecie auta skutkuje wynikiem negatywnym, jednak pozwolił mi kontynuowac egzamin, samochód zgasł mi kolejny raz co mnie utwierdziło w przekonaniu ze sprzegło było zjechane. jednak w koncu udało mi sie ruszyc.. przejechałem poprawnie łuk i ruszyłem na górce. Wyjechalismy na miasto gdzie tez nie robiłem praktycznie zadnych błędów. Chciałbym sie dowiedziec czy rzeczywiscie podojne zgasniecie auta skutkuje zakonczeniem egzaminu, czy jednak powiniennem sie od tej decyzji odwoływac?
z góry dziekuje za odpowiedz
rsc

Postprzez Michał_62 » poniedziałek 10 listopada 2008, 00:53

Tak - podwójne zgaśnięcie silnika skutkuje przerwaniem egzaminu.
Pozdrawiam serdecznie
Michał_62

Postprzez ButterflyEffect » poniedziałek 10 listopada 2008, 01:40

Zawsze mnie to intryguje, że ludzie przed egzaminem nie raczą się dowiedzieć nawet podstawowych rzeczy nt tego, co mogą, co muszą, jakie sytuacje powodują przerwanie egzaminu itd..
...pensa prima di sparare, pensa prima di dire, di giudicare...

Re: oblamy egzamin

Postprzez TJD » poniedziałek 10 listopada 2008, 02:17

rsc napisał(a):samochód zgasł mi kolejny raz co mnie utwierdziło w przekonaniu ze sprzegło było zjechane

A nie jest przypadkiem tak, że jak sprzęgło jest już zjechane to się zaczyna ślizgać i trudniej zgasić silnik? :wink:
Tomek

04.08.08 - Teoria (+) Plac (+) Miasto (+)
19.08.08 - Prawko odebrane :)
TJD

Postprzez ella » poniedziałek 10 listopada 2008, 15:53

Chciałbym sie dowiedziec czy rzeczywiscie podojne zgasniecie auta skutkuje zakonczeniem egzaminu,

A czy to zgaśnięcie było przy pierwszym podejściu do łuku? Robiłes drugi raz łuk?
ella
Moderator

Postprzez mihauu » poniedziałek 10 listopada 2008, 17:51

Ruszanie kończy zadanie nr 1. Jeżeli ruszanie nie jest płynne (gaśnięcie silnika), to po dwukrotnej takiej próbie ustalany jest wynik egzaminu. Jednakże nie zostaje ten egzamin przerwany i osoba egzaminowana wykonuje dalej wszystkie manewry.
mihauu

Postprzez rsc » poniedziałek 10 listopada 2008, 21:11

A czy to zgaśnięcie było przy pierwszym podejściu do łuku? Robiłes drugi raz łuk?

przy pierwszym podejsciu..zgasł mi 2 razy.. egzamin został oblany.. nastepnie zgasł mi 3 raz:]
potem przejechałem poprawnie łuk i górke..itd

Tak - podwójne zgaśnięcie silnika skutkuje przerwaniem egzaminu.

Ruszanie kończy zadanie nr 1. Jeżeli ruszanie nie jest płynne (gaśnięcie silnika), to po dwukrotnej takiej próbie ustalany jest wynik egzaminu. Jednakże nie zostaje ten egzamin przerwany i osoba egzaminowana wykonuje dalej wszystkie manewry.

dzięki ;)

Zawsze mnie to intryguje, że ludzie przed egzaminem nie raczą się dowiedzieć nawet podstawowych rzeczy nt tego, co mogą, co muszą, jakie sytuacje powodują przerwanie egzaminu itd..

bla bla bla
zawsze mnie irytuje gdy ludzie nie odpowiadaja na pytanie..tylko dają jakies swoje nauki..
rsc

Postprzez vila_ » poniedziałek 10 listopada 2008, 23:47

rsc napisał(a):bla bla bla
zawsze mnie irytuje gdy ludzie nie odpowiadaja na pytanie..tylko dają jakies swoje nauki..

Szzcerze mowiąc to jest prawda. Ludzie czasem pytają o tak podstawowe rzeczy, że w głowie się nie mieści...
vila_

Powrót do Egzamin na prawo jazdy