o matko,chyba padnę!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez MaRkOmAnKa » piątek 30 kwietnia 2004, 17:21

Witam wszystkich na tym Forum, ja to tutaj pierwszy raz, bo już nie wiem czego się łapać a widzę, że tu ludzie z większymi doświadczeniami ;) więc może czegoś ciekawego się dowiem...
Moj 2gi już egzamin 8mego Maja...
Pierwszy to kompletna porażka... oblałam plac, dokładniej Łuk....a nie wiem czy to ze stresu czy co...:/

Może ktoś wie coś na temat egzaminów w Katowicach, z chęcią bym posłuchała...
MaRkOmAnKa

Postprzez eunike » piątek 30 kwietnia 2004, 19:27

JarQ napisał(a): samochód samochodowi nierówny nawet jeśli chodzi o tą samą markę)

Niestety mialam okazje to odczuć i to dosc boleśnie : :? Zobaczymy, kiedyś będę musiała z tego wybrnąć,no nie?
papatki
eunike

Postprzez miros » piątek 30 kwietnia 2004, 23:25

pewnie ze kazdy samochod "czuje" sie inaczej. zeby wyczuc samochod trzeba najpierw nim troche pojezdzic. zobaczyc jak dziala w nim sprzeglo, jak reguje na gaz i hamulec itd. ale to tylko kwiestia kilku godzin za kolkiem.
miros

Postprzez ella » piątek 30 kwietnia 2004, 23:58

Pierwszy to kompletna porażka... oblałam plac, dokładniej Łuk....a nie wiem czy to ze stresu czy co...:/

Większość zdających oblewa manewry przez stres. Czasami nie możma opanować drżenia nogi i już klapa. Jezeli nigdy nie miałaś problemu i wykonamiem łuku, to tylko tak można to sobie wytłumaczyć.
Powodzenia na następnym egzaminie.
ella
Moderator

Postprzez eunike » sobota 01 maja 2004, 06:10

Naprawdelepiej mi jak tu sobie "Was" czytam :wink: Dzięki A i mam takie pytanie:nie wiecie czy ktos może mnie zapisać na następny egzamin(oczywiscie zostawiłabym dowód),czy muszę osobiście?
eunike

Postprzez ella » sobota 01 maja 2004, 11:00

eunike napisał(a):Naprawdelepiej mi jak tu sobie "Was" czytam :wink: Dzięki A i mam takie pytanie:nie wiecie czy ktos może mnie zapisać na następny egzamin(oczywiscie zostawiłabym dowód),czy muszę osobiście?

Może. Daj tylko swój dowód.
ella
Moderator

Postprzez Sławek_18 » sobota 01 maja 2004, 11:05

ella napisał(a):
eunike napisał(a):Naprawdelepiej mi jak tu sobie "Was" czytam :wink: Dzięki A i mam takie pytanie:nie wiecie czy ktos może mnie zapisać na następny egzamin(oczywiscie zostawiłabym dowód),czy muszę osobiście?

Może. Daj tylko swój dowód.

Naprawed jestescie pewien ? Czy nie potrzeba potwierdzac zgodnosci czy cos takiego u natorariusza ? ? Bo mi sie nie wydaje, ze to takie "proste" wystarczey dowod od tyle.
Prawo Jazdy na C uzyskane: 20-10-04
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo jazdy na B uzyskane: 08-02-02
Ilość egzaminów: sztuk 1
Prawo Jazdy na C-E uzyskane: 23.04.2008
Ilość egzaminów: sztuk 3
Sławek_18

Postprzez dorsio » sobota 01 maja 2004, 18:14

Kiedyś ojciec zapisał kumpla na egzamin bez jego wiedzy. :D Powiedział mu w piątek, że ma egzamin w poniedziałek.
Niestety nie wiem jak to zrobił. Czy użył jego dowodu czy może jakoś po znajomości.
dorsio

Postprzez ella » sobota 01 maja 2004, 23:09

Sama jeździłam z dowodem drugiej osoby i ją zapisywałam. Więc wiem to na 100%
ella
Moderator

Postprzez Barney » niedziela 02 maja 2004, 21:40

Teoretycznie zapisać się możesz albo osobiście, albo przez upoważnioną przez ciebie osobę. Praktycznie jednak żeby się zapisać musisz mieć... potwierdzenie wpłaty należności za następny egzamin :lol:
Nikt nawet nie chce ogladać twojego dowodu, ani nie pyta o nazwisko. Tak przynajmniej jest w WORD Jelenia Góra.
A posługiwanie się cudzym dokumentem tożsamości jest niezgodne z prawem, nawet jeżeli osoba, której dokumentem się posługujesz, wie o tym (kodeks karny, nie pamiętam artykułu). Także życzliwie odradzam, choć nie twierdzę, że jest to niemożliwe :wink:
pzdr,
barney

-Życie jest piękne - powiedział Prosiaczek i rzucił się w przepaść.
Barney

Postprzez ella » niedziela 02 maja 2004, 21:49

Wielu instruktorów zbiera dokumenty kursantów, upoważnienia, dowody i odcinki wpłat za egzamin i sami jadą zapisać ich na egzamin, zwłaszcza jak ośrodek egzaminacyjny jest dość daleko od miejsca zamieszkania. Tak jest czasami wygodniej. Nie każdy może jechac te na przykład 100 km, zeby sie zapisać osobiście.
ella
Moderator

Postprzez Mmeva » wtorek 04 maja 2004, 01:48

nie wiem, jakie zwyczaje panują w Krakowei, ale jak ja zdawałam na 1 egzamin zapysywał mnie instruktor, wystarczyło mu dac dokumenty i kwitek wpłaty na konto Word-u i nie było problemów :D
Jesli też nie mieszkasz w miescie egzaminacyjnym najwygodniej jest się zapisać za pośrednictwem osoby trzeciej :D
Mmeva

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy