sprzęgło w pojazdach egzaminacyjnych

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez pralka » piątek 25 lipca 2008, 16:25

Wiem, że w takiej sytuacji trzeba dodać więcej gazu, ale przecież pierwszym elementem egzaminu jest łuk i tam używanie gazu raczej w ogóle nie jest wskazane.
Co do moich umiejętności, nie jestem nienormalna, nie uważam się za mistrza kierownicy, z resztą czy umiejętności po 30 godzinach kursu mogą być duże? Są raczej podstawowe.
Nie chodzi o to, że sprzęgło było złe, to jest kwestia przyzwyczajenia, było po prostu zupełnie inne. Dla porównania miałam dziś drugi egzamin i nie zgasł ani razu, nawet przy pierwszym ruszeniu.
Jednak nadal uważam, że to pół minuty na zapoznanie się z pojazdem nie wydłużyłoby drastycznie czasu trwania egzaminu, a mogłoby być przydatne. Nie wiadomo, na jaki samochód się trafi.
pralka

Postprzez T!zzue » piątek 25 lipca 2008, 17:17

W grande w bytomiu sprzęgło współpracowało ze mną idealnie.Od razu je wyczułem.Tylko raz szarpło do przodu auto bo trudna sytuacja była i stres zadziałał:D ale egzamin nie zdany i tak...
T!zzue

Postprzez Michał_62 » poniedziałek 28 lipca 2008, 20:18

U mnie w Punto II sprzęgło działało bez zarzutów. Od początku je wyczułem.
Pozdrawiam serdecznie
Michał_62

Postprzez karolciac » poniedziałek 28 lipca 2008, 23:32

Ja zdawałam na Yarisce. Samochodzik musiał być nowy, bo sprzęgło za łagodnie łapało. Ale ani razu nie zgasł. Kwestia wyczucia. 8)
10.07.08r. - teoria (+)
24.07.08r. - placyk i miasto (+)
14.08.08r. - prawko odebrane!!! :D
karolciac

Postprzez AgaG » wtorek 29 lipca 2008, 11:32

Ja odczuwałam różnicę-jak pierwszy raz wsiadłam na egzaminie do samochodu i zaczęłam zwalniać sprzęgło to myślalam,że wogóle nie ruszę z miejsca bo tak wysoko brało :twisted: i miałam tak prawie na każdym egzaminie
(a dla odmiany pedał gazu lekko dotykałam i wył :shock:)
Jak jeździłam na kursie to wszystko było tak fajnie wyregulowane,że pewnie dlatego odczuwałam później różnicę :wink:
Lepiej dodać więcej gazu i nie przejmować się,że wyje samochód najważniejsze żeby ruszyć :D
AgaG

Postprzez Gość » wtorek 29 lipca 2008, 13:47

rozklekotane jak nie wiem ;/ nawet egzaminatorowi gasł.. oznajmił grupie że nie zwraca uwagi na gaśniecie bo trafił nam się badziewny samochód.
Gość

Postprzez monisiulka21 » środa 30 lipca 2008, 15:30

[quote="iwona20"]jak to mówiła moja koleżanka której cały czas gasł samochód, lepiej dać więcej gazu niech wyje bo nie wyje twój, niż masz nie zdać przez gaśnięcie silnika.[/quote] zgadzam sie z tym-ja oblalam na wzniesieniu b za malo gazu dodalam
monisiulka21

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy