Egzamin Płock prośba...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin Płock prośba...

Postprzez ginko » poniedziałek 09 czerwca 2008, 09:29

Witam i na wstępie przepraszam jeśli to nie do końca ten dział.....
Moja prośba skierowana jest do osób szkolących się i zdających w Płocku, wkrótce będę zdawał tam egzamin choć sam pochodzę z innego miasta. I tu właśni moja wielka prośba do Was, jako że miasta praktycznie nie znam(w bardzo małym stopniu), czy bylibyście tak uprzejmi i w miarę możliwości napisali coś na temat tras egzaminacyjnych, chodzi mi o jakieś szczególne przypadki (ronda skrzyżowania...itp), nietypowe miejsca, czy takie na których można popełnić wpadkę,coś na co powinienem uważać.
Moja wdzięczność nie będzie miała końca :) jeśli przy okazji opisu takich miejsc dodacie jakiś poglądowy rysunek sytuacji....
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc....
ginko

Postprzez kwito » poniedziałek 09 czerwca 2008, 10:03

na początek poczytaj sobie relacje z płocka:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... ht=p%B3ock
Obrazek
kat. B - zdane za pierwszym razem 10.03.2006
od 24.02.2008 jeżdżę Trampkiem i jestem z niego dumny :P
kwito

Postprzez Borys_q » poniedziałek 09 czerwca 2008, 10:53

Nie jeździłeś w Płocku nic??? Jak tak to wykup sobie tam pare godzin jazdy, tłumaczenie nic nie da i tak jest duże ryzyko ze się poplączesz.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ella » poniedziałek 09 czerwca 2008, 11:48

czy bylibyście tak uprzejmi i w miarę możliwości napisali coś na temat tras egzaminacyjnych,

jeśli ktos ma ochotę coś wpisać to proszę w relacjach. Link wyżej
ella
Moderator

Postprzez ginko » poniedziałek 09 czerwca 2008, 11:49

To nie tak że Płocka (na marginesie urocze miasto) nie znam w ogóle ale w bardzo ograniczonym stopniu (poprosiłem znajomych o małe zwiedzane i zrobiliśmy kilka rundek po mieście, tropiąc eLki,w ubiegłym tygodniu, więc mam w miarę świeży obraz miasta). Poplątać może się każdy nawet w swoim rodzinnym mieście, podstawa to baczna obserwacja, ogarnianie znaków, brak pośpiechu i spokój, i jak w każdym mieście są miejsca ulubione przez egzaminatorów,trasy. Chodzi mi o to aby osoby które tam mieszkają i zdają uczuliły mnie na pewne sytuacje które mogą wystąpić, nawet nie znając takich miejsc z autopsji będe przygotowany na to że mogą wystąpić, i stąd moja prośba o to by ludzie szkolący się tam, znający miasto i możliwe trasy, wskazali takie przypadki które mogą zaskoczyć , być nietypowe lub nieco dziwne, opisali je i jesli to mozliwe przy tej okazji podparli sie rownież jakimś rysukiem poglądowym.
ginko

Powrót do Egzamin na prawo jazdy