Suzuki GS 500 a Yamaha (...) 250

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Suzuki GS 500 a Yamaha (...) 250

Postprzez matheush1 » poniedziałek 26 maja 2008, 15:40

Witam, robię kurs kat. A i jazdę mam na motocyklu Suzuki GS 500, a egzamin praktyczny z tego co się orientuję to będę jechać Yamahą 250 (WORD GDAŃSK).
I w związku z tym mam pytanie - czy w związku z nauką na "większym" motocyklu trudniej będzie mi zdać egzamin 250-tką czy też może na odwrót?
matheush1

Postprzez wujek_michał » poniedziałek 26 maja 2008, 20:03

hej :) łatwiej napewno nie będzie a czy trudniej to zależy od Ciebie i twoich umiejętności.
ja bym radził jednak przejechać sobie pare ósemek yamaszką :) tak żeby motor wyczuć.
ja np na kursie jeżdzę gn 250 i exam też na gn250, a że jeżdżę od niedawna to mam wątpliwości bo nie wiem jak motor na egzaminie się będzie zachowywał, czy będzie trzymal obroty.
jest tak że na egzaminie możesz egzaminatora poprosić o próbna jazdę, zrobisz pare ósemek i zobaczysz :)<=ja z tego nie skorzystam bo wiadomo jak to jest z egzaminatorami :) wolę nie zwracać na siebie uwagi.
radze jednak znaleźć jakiś ośrodek z yamaszką i pogadać z właścicielem, napewno za 20 zeta się zgodzi żebys po placyku pojeździł tym bardziej że żadnych papierków nie musi wystawiać :)
a miasto wg mnie nie będzie żadnej różnicy....rozpędzić się i zahamować na każdym motorze jest łatwo<=na tym polega miasto.
a druga rzecz to większy stres stoisz i nie wiesz co to będzie na tym motorze :/
gdybyś mógł się dogadać z jakimś gościem ze szkółki za 10 lub 20 zeta to wg mnie warto.
wujek_michał

Powrót do Egzamin na prawo jazdy