Katowice- wymiana samochodów

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez poLLy » wtorek 20 maja 2008, 18:06

olina napisał(a):Wczęsnije jeździłam Oplami: Corsą i Astrą - w tych autach na samym sprzęgle bez gazu można było spokojnie przejechac łuk do tyłu a przy ruszaniu dodawać gaz dopiero jak juz popuścisz sprzęgło..

Ja dziś jechałam GP pierwszy raz, i na łuku bez problemu - żadnego gazu nie musiałam dodawać. Z tym dodawaniem gazu na łuku, to też najpierw popuszczałam sprzęgło, a potem dopiero gaz.
Nie wiem czemu tak miałaś, Olina.
21.05.2008 --> zdane, za trzecim podejściem :)
So watch out, here I come :)
poLLy

Postprzez barbara_bush » wtorek 20 maja 2008, 21:43

więc jesteś pierwszą kursantką, o której słyszałam, że ruszyła tym autem najpierw puszczając sprzęgło ;)
raczej wszystkim gaśnie
barbara_bush

Postprzez poLLy » czwartek 22 maja 2008, 20:11

Barbara_bush, nie wiem, dziwne. Ale naprawdę, nie dodawałam najpierw gazu. Zawsze najpierw popuszczam sprzęgło, a potem dopiero cisnę gaz :) Ale będę musiała zmienić przyzwyczajenia, bo w moim "domowym" samochodzie się tak nie da, niestety.
poLLy

Postprzez klaudia_90 » piątek 23 maja 2008, 18:40

no ale jak zaczne ruszac na tym luku czy na wzniesieniu najpierw dodajac gaz a potem lekko puszczac sprzeglo i hamulec reczny to nie bedzie mi wyl ten silnik? bo nie za fajnie jak mi zacznie wyc albo szarpac:D juz nie raz tak mialam z grande i to jeszcze przy pomocy instruktora.. gdyby byly same corsy :roll:
a i jeszcze mam pytanko... jak juz rusze i bede robic ten luk to nadal na gazie? czy potem juz pojedzie na polsprzegle? i przy cofaniu na luku? gaz czy polsprzeglo?
klaudia_90

Postprzez poLLy » sobota 24 maja 2008, 14:43

Klaudia_90, a jak cię uczyli? Mi od początku tłukli, że na pół sprzęgła, i mieli rację, bo cofanie w łuku na gazie to dla mnie za szybko :) Moim zdaniem lepiej pojechać wolniej, a dokładniej, zamiast szybciej i przyfasolić w pachołka albo coś innego.
Pewnie się odezwą głosy, że w życiu się tak nie jeździ ;P
poLLy

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy