przenoszenie papierów

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

przenoszenie papierów

Postprzez justynka83 » niedziela 16 marca 2008, 10:49

Witam, sama zagmatwałam z moimi papierami i teraz mam problem. Zdawałam 3 razy egzamin w warszawie,potem sobie odpuściłam wygasła mi teoria i jakieś pół roku temu przeniosłam papiery z wawy do ciechanowa, ale potem nastąpiło kilka niesprzyjających sytuacji i nigdy do tego ciechanowa nie pojechałam żeby się zapisać na egzamin. Więc papiery tam od paru miesięcy są, i jednak chce zdawać w warszawie i teorie i praktykę i czy muszę osobiście pojechać tam by bylły odesłane ????

bo jak wysłałam je do ciech, to osobiście podpisywałam papierki ale wiadomo ze tu mieszkam wiec duży problem to nie był, teraz jestem w ciąży chcciałabym zdać jak najszybciej ale czy podanie o przeniesienie papierów może być wysłane np listownie??? proszę o pomoc
justynka83

Re: przenoszenie papierów

Postprzez Picek » poniedziałek 17 marca 2008, 17:51

justynka83 napisał(a):... i jakieś pół roku temu przeniosłam papiery z wawy do ciechanowa, ale potem nastąpiło kilka niesprzyjających sytuacji i nigdy do tego ciechanowa nie pojechałam żeby się zapisać na egzamin...

A co to znaczy że przeniosłaś papiery do Ciechanowa? Zazwyczaj przeniesienie papierów to po prostu wędrówka do któregoś z WORDów i umówienie się na egzamin, dołączając do tego papierek o opłacie za egzamin :?:

Dokumenty powinny być tam, gdzie je złożyłaś. Z obserwacji wiem, że po około roku czasu, jeżeli nic się nie dzieje, WORDy odsyłają je do starostwa powiatowego, do którego kierowałaś wniosek o prawo jazdy składając dokumenty po raz pierwszy, a te zazwyczaj odpowiada Twojemu miejscu zameldowania. Najprostsza sprawa zadzwonić do tego WORDu gdzie ostatnio je złożyłaś, zapytać czy jeszcze tam są, jeżeli było to mniej niz rok temu to powinny tam jeszcze być, ale odbierzesz je tylko osobiście, gdyby były odesłane do starostwa, też tylko osobiście.
instruktor kat.B, Gdańsk - elkaschool
Picek

Postprzez ella » poniedziałek 17 marca 2008, 20:30

ale odbierzesz je tylko osobiście, gdyby były odesłane do starostwa, też tylko osobiście.

Osobiście to musi tylko złożyć pismo o przesłanie ich tam gdzie chce zdawać. Do ręli ich nie dostanie.
ella
Moderator

Postprzez justynka83 » niedziela 23 marca 2008, 14:44

ja w warszawie wypelniałam pisemko z prośba o przesłanie ich pocztą do ciechanowa, więc wydaje mi się ze papiery są właśnie tam... a chciałabym je z powrotem w warszawie bo w ciązy czy już nawet po nie będe się bawić w wycieczki do ciechanowa:)
justynka83

Postprzez jamnik » niedziela 23 marca 2008, 17:14

super, przez takich "kombinatorów" babki w okienkach mają tylko wiecej roboty..

zdecyduj sie i proboj w jednym miescie, a nie tak po calej Polsce krązysz ;P
13.05.2008 - prawo jazdy kat. B: odebrane.
jamnik

Postprzez justynka83 » poniedziałek 24 marca 2008, 13:42

no włąsnei się zdecydowałam ok zadzwonie do ciechanowa i spytam czy musze osobiscie tam byc czy sami wyślą papiery do wawy bo odpowiedzi nadal nie znam

a babki niech mają robote, sa tak sympatyczne że jakoś nie jest mi ich żal...
justynka83

Powrót do Egzamin na prawo jazdy