korekta toru jazdy kategoria C!

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

korekta toru jazdy kategoria C!

Postprzez tur » środa 18 kwietnia 2007, 21:54

witam serdecznie,jutro mam egzamin praktyczny na kategorie c,i tu moje pytanie na czym dokładnie polega z tego co wiem jedna korekta przy manewrach parkowania,bo ja się uczyłem parkować jak to się mówi za jednym razem,a coś mi się zdaje że autko mogło mi wyjechać obrysem poza linie,o czym mi instruktor nic nie powiedział,po prostu moja nauka to wielka parodia,wożenie cementu na budowę instruktora,a na placu mnie sam zostawiał i szedł na zakupy :lol:
a drugie pytanko czy można oblać za patrzenie na schemat biegów na lewarku?
bo ja się uczyłem na manie z sześcioma biegami ,a będę zdawał na manie zdolną i górną skrzynią :cry: czarno to widzę :cry: z góry dziękuje za odpowiedzi :D
tur

Postprzez pcuryllo » środa 18 kwietnia 2007, 22:54

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6539

moja nauka to wielka parodia,wożenie cementu na budowę instruktora

Jazda z ładunkiem to nie jest parodia. Mysle. ze tez mozna sie sporo nauczyc rozwożąc towar po budowach ;)

a na placu mnie sam zostawiał i szedł na zakupy

ja miałem podobnie a i tak zdałem :P

czy można oblać za patrzenie na schemat biegów na lewarku

Jezeli sobie tam sporatycznie zerkniesz na schemat to cie napewno nie uleje, ale jesli bedziesz notorycznie patrzył lub/i przy okazji stworzysz jakieś zagrożenie na drodze to cie napewno uleje.

bo ja się uczyłem na manie z sześcioma biegami ,a będę zdawał na manie zdolną i górną skrzynią

Ja moje wszystkie godziny wyjezdziłem Starem 200. Egzamin praktyczny na placu zdawałem Starem, ale na mieście jeździłem Renault Midlum z 8-biegową przekładnią. W sumie to nie ma tak wielkiej różnicy. Tylko trzeba pamiętać o przebijaniu. :)
Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Postprzez tur » środa 18 kwietnia 2007, 23:16

ok dzięki za odpowiedz,ale dalej nie kumam tej korekty toru jazdy,czyli np wykonuje manewr tyłem do garażu,czyli kręcę kierownicą w prawo auto już prawie wjeżdża między pachołki ale widzę że mogę zahaczyć o słupek,więc się zatrzymuje ruszam do przodu skręcam trochę w lewo ,zatrzymuje się i znowu zaczynam cofać.
czy na tym mniej więcej polega korekta toru jazdy którą moge wykonać?
tur

Postprzez ella » środa 18 kwietnia 2007, 23:31

dokładnie na tym polega korekta
ella
Moderator

Postprzez tur » czwartek 19 kwietnia 2007, 13:02

no i lipa,wyłożyłem się na łuku,dwa razy za daleko się zatrzymałem :(
ten nowy Man jakiś strasznie długi mi sie wydawał w lusterkach.
Chciałem zapłacić za powtórkę ale w Legnicy gdzie mieszkam termin dopiero na jesień :shock: więc zapisałem się do Wałbrzycha tam zdaje się Starem może będzie lepiej :lol:
tur

Postprzez skov » wtorek 25 września 2007, 16:58

a mnie zastanawia gdzie kończy się korekta a zaczyna 2 próba? Przy parkowaniu załóżmy prostopadłym (w mieście), wiem że źle wjechałem i cofam, żeby ponowić ruch do przodu- wyjeżdżam do tyłu do pozycji z której wjeżdżałem albo i dalej i następnie wjeżdżam w to samo miejsce - to jest korekta czy 2 próba zaparkowania?
skov

Postprzez scorpio44 » wtorek 25 września 2007, 17:00

Druga próba jest wtedy, kiedy egzaminator powie, że zadanie zostało wykonane nieprawidłowo. ;)
scorpio44

Postprzez paradox8 » środa 12 marca 2008, 23:20

witam a ja mam pztanko jak jade do garazu tylem przy wlaczonym kierunkowskazie w prawo jak chce wykonac korekte podjechac troszke do przodu delikatnie skrecajac w lewo to mam wlaczyc kierunek w lewo czy nie
paradox8

Postprzez Kony » piątek 14 marca 2008, 09:38

tak dajesz kierunkowskaz w lewo przy korekcie przy podjezdzie do przodu w lewo
Kony

Powrót do Egzamin na prawo jazdy