przez Mesee » poniedziałek 31 lipca 2006, 21:05
Tak normalnie trasy w Gdańsku są przeróżne. Tyle, że teraz jak wiecie są te paskudne zmiany ruchu w Gdańsku. :evil: Pasy ruchu polikwidowane w wielu miejscach, mnóstwo nieprzejezdnych ulic, koło City Forum ruch tylko w jedną stronę. Nie mówiąc już o tym, co się pod Urzędem Miejskim dzieje. :shock: Takiego zamieszania na ulicach dawno w Gdańsku nie widziałam. :twisted: I szczerze mówiąc ktoś planując roboty na środek sezonu w ogóle nie pomyślał.
Z tego, co też zaobserwowałam L-ki egzaminacyjne w miejsach kompletnego zamieszania -w Centrum teraz nie jeżdzą. I dobrze, bo nawet doświadczeni kierowcy się tam gubią. Jako trasy egzaminacyjne pozostają więc okolice Łąkowej, trasy na Stogi, Seredyńskiego, droga na Starogard oraz Orunia i Chełm.
Radzę zwrócić szczególną uwagę na zajezdnię autobusową przy Pordzie i zawracanie w tym miejscu. Oblewają na tym równo!
Co do Krzyża-zatrzymujesz się dokładnie przed krzyżem, (tak tłumaczyli mi moi instruktorzy i egzaminator). Moim zdaniem wszystko tam dobrze widać.
Powodzenia ;)
Egzaminatorzy są naprawdę w porządku (z malutkimi wyjątkami).
kat.B- od 30.01.2006
:-D :-D :-D