"smieszna" sytuacja

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez milist » czwartek 28 września 2006, 19:02

i dlatego wydaje mi sie zę to co jest krakowskim MORDzie - jest całkiem dobrym rozwiązaniem..
Te kamery moze stresuja - bo aż 4 (jedna z przodu na droge, druga na "zegary", trzecia na mnie i na egz a czwarta z tyłu) ale przynajmniej nic takiego się nie moze zdażyć - i wszystko potem w odwółaniu widać..
Aaa.. no i oczywiście nagranie głosów w srodku też jest :)
Pzdr :)
milist

Postprzez cman » czwartek 28 września 2006, 19:53

A właśnie, jak już jesteśmy przy kamerach i nagrywaniu. Czy ktoś się może orientuje jak to całe nagrywanie odbywa się od strony technicznej? Czy w ogóle jest nagrywane cyfrowo, czy analogo? Czy obraz jest nagrywany z każdej kamery na oddzielny nośnik, czy jest podzielony na mniejsze obrazy, połączony w jeden obraz i nagrywany na jednym nośniku? Co jest nośnikiem, karta, kaseta? No i kto jest producentem tych kamer, paneli LCD, urządzeń rejestrujących...
cman

Postprzez cman » środa 18 października 2006, 13:26

No to sam sobie odpowiem :D

Jako, że miałem ostatnio okazję jechać egzaminacyjną eLką, porozglądałem się w miarę możliwości i oto co zaobserwowałem. Panel LCD firmy SGDQ, model TM-704l, rozmiar 7" ( http://twinguo.manufacturer.globalsourc ... roduct.htm ). Kamery były 4, jedna na prędkościomierz, jej nie znalazłem, jedna za lusterkiem wstecznym, stosunkowo duża, nie wiem jakiej firmy, jedna z tyłu, podobna do tej przedniej i jedna na kierującego, zwykła (made in china), typu minikamera, taka jak te sprzedawane na allegro. Nie wiem jednak nadal, w jaki sposób obrazy są zapisywane, a już nie chciałem pytać egzaminatora, żeby go nie zdenerwować :wink:.
cman

Postprzez röslein » czwartek 26 października 2006, 15:05

cman napisał(a):No to sam sobie odpowiem :D

Jako, że miałem ostatnio okazję jechać egzaminacyjną eLką, porozglądałem się w miarę możliwości i oto co zaobserwowałem. Panel LCD firmy SGDQ, model TM-704l, rozmiar 7" ( http://twinguo.manufacturer.globalsourc ... roduct.htm ). Kamery były 4, jedna na prędkościomierz, jej nie znalazłem, jedna za lusterkiem wstecznym, stosunkowo duża, nie wiem jakiej firmy, jedna z tyłu, podobna do tej przedniej i jedna na kierującego, zwykła (made in china), typu minikamera, taka jak te sprzedawane na allegro. Nie wiem jednak nadal, w jaki sposób obrazy są zapisywane, a już nie chciałem pytać egzaminatora, żeby go nie zdenerwować :wink:.

Czlowieku, nie mow, ze siadles za kierownica, powiedziales egzaminatowrowi: "sorryyyyyyy......", wyjales dlugopis, kartke i zaczales spisywac parametry! :lol: Jak udalo Ci sie to wszystko tak dokladnie zapamietac??? :wink:
prawo jazdy kat.B
->zdane za II podejsciem :D
Obrazek
röslein

Postprzez scorpio44 » czwartek 26 października 2006, 15:17

röslein napisał(a):Czlowieku, nie mow, ze siadles za kierownica, powiedziales egzaminatowrowi: "sorryyyyyyy......", wyjales dlugopis, kartke i zaczales spisywac parametry! :lol: Jak udalo Ci sie to wszystko tak dokladnie zapamietac??? :wink:

Hehe, dla chcącego "zboczonego" znawcy tematu nic trudnego. ;) :D Kolega jest widocznie znawcą tego typu sprzętu i siedzi w temacie.
scorpio44

Postprzez cman » czwartek 26 października 2006, 15:39

:lol: Po pierwsze jechałem eLką jako pasażer, a prowadził egzaminator. To było w ramach egzaminu na kat. A i goniliśmy przez pół godziny innego zdającego na motorze, więc miałem duuużo czasu, żeby się porozglądać. A zapamiętanie kilku nazw/parametrów w końcu nie było aż takie trudne :wink:
cman

Postprzez röslein » czwartek 26 października 2006, 15:45

cman napisał(a)::lol: Po pierwsze jechałem eLką jako pasażer, a prowadził egzaminator. To było w ramach egzaminu na kat. A i goniliśmy przez pół godziny innego zdającego na motorze, więc miałem duuużo czasu, żeby się porozglądać. A zapamiętanie kilku nazw/parametrów w końcu nie było aż takie trudne :wink:

Ach, teraz wszystko jasne.... :wink:
po prostu mialam w pamieci wlasny egzamin, gdzie nawet ani razu nie spojrzalam na monitorek, tak staralam sie nie odrywac od b.waznej czynnosci, jak jest prowadzenie auta na egzaminie :lol:
prawo jazdy kat.B
->zdane za II podejsciem :D
Obrazek
röslein

Postprzez anka121 » środa 29 sierpnia 2007, 23:32

ja tam dzisiaj mialam pana Sadowskiego i zdalam za 1 razem:)nawet spoko starszy pan,ale fakt ze sie czepia szczegolow:)powodzenia wszystkim:)
Prawko 29.08.2007:):)
anka121

Poprzednia strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy