Uszkodzenie opony

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Uszkodzenie opony

Postprzez AdamGl » czwartek 13 maja 2010, 19:58

Mam do Was pytanie, mam na oponie uszkodzenie jak na zdjęciu i zastanawiam się czy kwalifikuje się to do wymiany opony?

Nie chciałbym mieć w razie czego problemów z powodu opony jak trzeba to najwyżej się kupi nowe przednie.

Nie wiem co jest przyczyną mnie się osobiście nie zdarzyło najechać na krawężnik ani w żadną większą dziurę, nie wiem jak długo to już jest bo dopiero dzisiaj to zauważyłem.
Ostatnio zmieniony środa 16 lutego 2011, 17:30 przez AdamGl, łącznie zmieniany 1 raz
AdamGl

Postprzez modzel » czwartek 13 maja 2010, 21:52

pojedz do wulkanizatora, on ci powie
modzel

Postprzez Mariusz005 » niedziela 16 maja 2010, 20:32

To wygląda jak by ci szczur nadgryzł oponę :lol:

Najlepiej pojechać do serwisu wulkanizacyjnego. W dobrym serwisie jeśli będzie konieczna naprawa, zrobią ci to w kilka chwil
Mariusz005

Postprzez qwer0 » poniedziałek 17 maja 2010, 10:28

W dobrym serwisie jeśli będzie konieczna naprawa, zrobią ci to w kilka chwil

No bez przesady.
Takich uszkodzen sie nie naprawia.
No chyba, ze na sile chcesz jezdzic na tej oponie, to nie jeden magik sie znajdzie. Jeden wstawi Ci od srodka late w to miejsce na wszelkosc, inny wsadzi do srodka detke - a jak! A co? Nie da sie? Pewnie, ze sie da.
Ale to wszystko prowizorka.
Takie uszkodzenia kwalifikuja opone do wymiany. To nic, ze powietrze nie schodzi, ze da sie jezdzic. Taka opona jest do wymiany.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez ks-rider » poniedziałek 17 maja 2010, 11:38

Jak wyzej, opona do wymiany, pamietaj, ze lepsze zaklada sie na tyl.

:wink:
ks-rider

Powrót do Porady techniczne