To zalezy od tego , jak jest ustawiony przelacznik. Jesli do zapalania na benzynie, to elektrozawory wogole nie powinny sie ruszac. Jesli na odpalanie na gazie , to powinno byc tak jak napisales. Gdyby po przekreceniu na "zaplon" zawory otwieraly by sie na dluzej , to bylyoby to bardzo niebezpieczne (gdyby przekrecic na zaplon i nie zapalic odrazu silnika). Zawory powinny otworzyc sie dopiero w momencie krecenia rozrusznikiem.
A co do innych przyczyn , to jesli stalo sie to z dnia na dzien , to moim zdaniem elektrozawory moga byc slusznym tropem. One jak sie zabrudza , to lubia sie przywiesic. U mnie naprzyklad zawor przy butli przywieszal sie, nie wiem z jakiego powodu, bo brudny nie byl. Chyba cewka mi padla , bo peknieta byla.Wyjalem z niego trzpien i stwierdzilem ze nastepnego dnia cos z tym zrobie. Bylo to pol roku temu ;P
Ale do rzeczy. Sprawdz co sie dzieje , jak auto zapalisz na benzynie i na pracujacym silniku przelaczysz na gaz. Czy wtedy pojawi sie napiecie na elektrozaworach. Sprobuj podac tez jakies solidne napiecie na chwile na ktorys elektrozawor, naprzyklad bezposrednio z aku. Jesli jakis jest przywieszony , to takie solidne napiecie moze go odwiesic. Moze byc przy zgaszonym silniku , byle na krotko. Jak to nie pomoze , to rozloz wszystkie zaworki i wyczysc. I taka uwaga , zasilanie wszystkich elektrozaworow jest polaczone , dlatego wystrczy , ze mierzysz/podajesz napiecie na jeden.
A zadawanie pytan na forum to bardzo dobry pomysl. Tylko to forum moze nie jest akurat najlepszym do tego miejscem. Poszukaj albo jakiegos konkretnego forum dotyczacego fiata lub CC, albo forum gazowego.
http://www.motonews.pl/forum/ tutaj jest forum o LPG, ale z tego co widze , to nie zawsze odpowiadaja tam na pytania niestety.
Ale sie rozpisalem ;P pozdrawiam