Od pewnego czasu w czasie jazdy zdarza mi się słyszeć dziwny dźwięk dochodzący gdzieś z prawej strony samochodu (osobówka - Honda Civic sedan - na wypadek gdyby to miało jakiekolwiek znaczenie :wink: ). Trudno mi dokładnie określić skąd ten dźwięk pochodzi, jednak najprawdopodobniej jest to prawe przednie lub prawe tylne koło. Dźwięk ten nie występuje zawsze - pojawia się głównie podczas ostrego skręcania (przede wszystkim w lewo) oraz hamowania ze znacznej prędkości (bez blokowania kół). Brzmi to tak jakby coś w kole chrobotało mniej więcej przez 1/3 obrotu koła (tzn. częstotliwość zgadzałaby się z obrotami koła, a czas trwania oceniam właśnie na jakieś 1/3 obrotu).
Czy ktoś ma jakiś pomysł, co to może być?
Sprawdziłem dokręcenie kół - to nie to (zresztą były już wymieniane z zimowych na letnie, a problem nie zniknął). Ciśnienie w gumach też w porządku. Przypuszczam, że może to być łożysko (ale czy wtedy problem objawiałby się tylko w pewnych momentach?) lub coś z zawieszeniem/wyważeniem, ale niestety nie znam się na tym aż tak, aby samodzielnie odkryć źródło problemu :wink: