procedura i formalności do auta sprowadzonego

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

procedura i formalności do auta sprowadzonego

Postprzez bartosz18 » czwartek 20 listopada 2008, 21:52

witam
mam takie pytanie ile trwa wyrabianei tablic, jak juz załatwie te wszystkie oplaty itp to jak pojade do urzędu komunikacji to ile czekam na tablice? a w między czasie dostane jakies tymczasowe bądź tymczasowe ubezpieczenie?
a jak z oc czy musze juz teraz wykupować? czy moge auto zarejestrować w polsce i dopiero np po tygodniu kupic oc, a auto będzie mi stalo w garażu...
jak to jest, dajcie odnośniki, linki które potwierdzą te dane

pozdrawiam
bartosz18

Postprzez ble » czwartek 20 listopada 2008, 22:49

No wiec jak ja auto sprowadzalem to wykupilem w polsce ubezpieczenie na niemieckie blachy(gdy juz mialem polskie numery to zadzwonilem i wprowadzili korekte w moim ubezpieczeniu) ja do urzedu poszedlem w piatek a w poniedzialek mialem juz polskie blachy i tymczasowy dowod rejestracyjny, w czasie czekania na polskie blachy nie mozesz jezdzic autem bo zabieraja ci wszystkie dokumenty niemieckie ktore juz posiadales:p normalny dowod byl do odbioru w ciagu 30 dni
a co do oc to ja w aucie mialem tam jakies blachy z czerwonym paskiem i ubezpieczenie na 30dni po tym czasie wykupilem w pl oc
ble

Postprzez bartosz18 » piątek 21 listopada 2008, 21:19

przeciez ja juz autem nie jezdze ok 2 tygodnie od zakupu, wszystko załatwiam no i jeszcze musze isc do urzędu
autem chyba nie wolno jezdzic do tej pory jak nie dostanie sie tablic
a co do oc czy ostatni termin oc jest kiedy dostaje dowód miękki czy twardy? i później są kary?
bartosz18

Powrót do Porady techniczne