dziwne dzwieki w oplu tigrze

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

dziwne dzwieki w oplu tigrze

Postprzez niepatka » środa 24 września 2008, 21:02

mam problem natury technicznej
mam 11letniego opla tigre niedawno byla spawana oslona silnika bo zostala wyrwana na dole, od tamtej pory mam wrazenie jakbym ciagnela blache po aswalcie i niewazne czy jade wolno czy szybo czy droga jest super czy z dolkami a dzwiek ten mnie dobija niechce sie zegnac z tigra.
slicznie dzikuje
niepatka

Postprzez Lewy » środa 24 września 2008, 21:14

Skoro ten dzwięk jest od momentu naprawy tej osłony to najlepiej udac sie tam gdzie to było naprawiane i niech oni zobaczą czy cos jest nie tak.......najprawdopodobniej jakis element tej osłony jest za lużny albo chaczy o cos :wink:
Lewy

Postprzez niepatka » środa 24 września 2008, 21:25

ostatnio jak podjechalam do nich i powiedzialam o tym to chcieli mi wcisnac ze to lozyska troche sie boje jechac do nich moze jest jakis dobry mechanik od opli co nie kreci?
niepatka

Postprzez cfk » poniedziałek 29 września 2008, 20:20

jeżeli jest to naprawde dźwięk ciągniecia blachy po asfalcie, to nie jest to raczej łożysko.
a może coś obija się o osłone która Ci przyspawali. Jak nie bło osłony nie było o co obijać, czyli nie było hałasu.
Uprawnienie na kat: B
w planach: A, C, C+E =)
cfk

Powrót do Porady techniczne