Światła drogowe

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Światła drogowe

Postprzez MalgorzataC » piątek 29 lutego 2008, 20:43

Otóż mam taki problem. Chodzi o Opla Corse i włanczanie w nim świateł drogowych. Miałam już dwa egzaminy i za każdym razem przy pokazywaniu nie chcą mi się włączyc (chodzi o te taki"długotrwałe"nie wiem jak to nazywać, ale nie o te tylko co swiecą się jak przytrzymamy te taką dzwignię od świateł) Instruktor mi pokazywał że mam popchnąć od siebie ten panel, a na egzaminie za każdym razem nie wskakiwały. Czuło się wyraźny opór a niechciałam czegoś złamać. Może to i głupie pytanie jak na osobę po 2 egzaminach, ale może mi to ktoś tam obrazowo tylko powiedzieć.
MalgorzataC

Postprzez yahoo234 » piątek 29 lutego 2008, 21:21

8)

1. a masz włączone światła mijania?

2. piszesz, że popychasz dźwigienkę od siebie. jesteś pewna, że nie do siebie? wtedy zapalają się i samoistnie od razu gasną.
yahoo234

Postprzez Rafi » sobota 01 marca 2008, 21:33

współczuje instruktora

na właczonych światłach mijania dźwignia kierunkowskazów do siebie i światełka i kontrolka się świeci.

pozdrawiam i powodzenia na egzaminie :D
Rafi

Postprzez justyna77 » sobota 01 marca 2008, 21:49

Czasami trzeba pchnąc dwa razy.I od siebie!!!
.
24.01.08-zdane!
(2008-02-04) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
(2008-02-12) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
justyna77

Postprzez dylek » sobota 01 marca 2008, 22:59

W corsie C dźwignia kierunkowskazów od kierownicy w stronę zegarów, z tym, że nawet po włączeniu świateł drogowych wraca samoistnie do pozycji początkowej. O tym czy światła się włączyły informuje cię świecenie się niebieskiej kontrolki... Poprzednicy już wspomnieli, a ja powtórzę, że aby je włączyć muszą być najpierw włączone światła mijania...

EDIT: czasem zbyt mocne odpychanie tej dźwigni sprawia, że światła tak jakby "wyskoczą" :D i trzeba spróbować odepchnąć po raz drugi...
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Powrót do Porady techniczne