auto z komisu

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

auto z komisu

Postprzez prezeskkpl » środa 06 lutego 2008, 12:10

witam to mój pierwszy post tutaj ;)
mam do was takie pytanie przyznam się że jestem zielony w temacie kupowania aut z komisów...jest taka sprawa w sobotę wybieram się do opola żeby kupić jakieś autko (już mam"wypatrzone" na www komisu) i jest taka sprawa...auto jest "ZAREJESTROWANY W POLSCE" na fotkach ma naklejkę na szybie przedniej ale na zdjęciu nie ma rejestracji (zresztą na wszystkich fotach z tego komisu nie ma) i teraz mam takie pytanie jestem z K-Koźla i jak pojadę do Opola kupie już auto czy mogę nim wrócić z powrotem do miasta?? dostane wtedy jakieś blachy czy jakieś tymczasowe...? bo coś czytałem że 30dni można jeździć na poprzednich blachach czy coś takiego...proszę się nie śmiać ;)
pozdrawiam
prezeskkpl

Postprzez kamiles » środa 06 lutego 2008, 13:18

spokojnie - nie dostaniesz auta bez blach, więc spokojnie będziesz mógł nim wrócić do domu :)
życzę udanych zakupów :)
kamiles

Postprzez prezeskkpl » środa 06 lutego 2008, 14:06

no już sobie poradziłem :P zadzwoniłem do komisu i się wprost spytałem i po prostu ściągają blachy do zdjęć i podczas zakupu zakładają je :]
prezeskkpl

Postprzez slayer17 » środa 06 lutego 2008, 17:25

Ściągają blachy, żeby nie kradli z komisów bo się takie rzeczy zdarzały.

Tylko weź ze sobą kogoś zaufanego, kto sie zna na samochodach tak bardziej (mechanika najlepiej). Bo na komisach czasami można trafić na niezłą minę :?
31.12.2008r. WORD Krosno - teoria, placyk, miasto +++

16.01.2009 - Prawko w kieszeni ;]
slayer17

Postprzez prezeskkpl » środa 06 lutego 2008, 17:33

no to to wiem xD
pojedzie ze mną ojciec blacharz i szwagier co się zna na silnikach myślę że będzie dobry wybór :)
prezeskkpl

Powrót do Porady techniczne