ząbki w audi na korpusie silnika... (badanie przebiegu)

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

ząbki w audi na korpusie silnika... (badanie przebiegu)

Postprzez _Sylwan_ » wtorek 18 grudnia 2007, 16:33

A więc tak znajomy mi mówił, że w samochodach Audi łatwo sprawdzić wiarygodność przebiegu po "ząbkach" na korpusie silnika (takie małe wypustki) i są one wycinane co pewną ilość km w serwisie.. Moje pytanie brzmi, czy to prawda? Wiecie coś na ten temat? Nie mam aparatu bo zrobiłbym zdjęcie tych "ząbków" szukałem w necie ale nic nie znalazło (może źle to nazwałem) :roll:
Obrazek
_Sylwan_

Postprzez marcij » wtorek 18 grudnia 2007, 19:51

Nie dam glowy czy akurat w audi , ale w niektorych samochodach jest tak , ze grubosci uszczelki pod glowica sa oznaczane wlasnie iloscia naciec na fragmencie tej uszczelki wystajacym spod glowicy. Wtedy mozna latwo zobaczyc czy glowica byla zdejmowana i ewentualnie ile razy (jak duzo zostala zplanowana.) A co do naciec , z moze raczej frezow robionych przez serwis przy poszczegolnych przebiegach , to szcerze nie slyszlaem , ale nawet jakby , to nie jest to wcale gwarancja przebiegu. Jeden zrobi , drugi nie.
Obrazek
marcij

Postprzez _Sylwan_ » wtorek 18 grudnia 2007, 23:15

. Jeden zrobi , drugi nie.

Tak to prawda, ale czy jest coś takiego?
Obrazek
_Sylwan_

Postprzez Ad_aM » wtorek 18 grudnia 2007, 23:57

Pierwsze słyszę :wink: Jak dla mnie głupia plota :P

P.S.

Ja bym dał komuś coś wyciąć na moim samochodzie :evil:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Powrót do Porady techniczne