slayer17 napisał(a):Co na zablokowanym co na zablokowanym.
W zimie sobie sprawdzić trzeba - jedna strona na lód, druga na śnieg i tak przy 30 km/h gaz w podłogę.
Powinno znosić w stronę lodu.
PS. Na zblokowanym dyfrze nie znosi :mrgreen:
Raz już rowa uniknąłem dzięki tej wiedzy :wink:. Mokro było i auto złapało z prawej strony trawę - but na heble i z bidą wytargało biedaczka.
Właśnie na zablokowanym chyba znosi. Musiałeś wjechać na nierówność. Przeanalizowałem wymienione przeze mnie sytuacje na innym forum. Tam też potwierdzono to co pisze Pinhead. I chyba nawet nie będzie większego poślizgu. Auto pojedzie tak jak by przejechało wszystkimi kołami po śniegu.
Pozwolę sobie skopiować kawałek wcześniejszego posta:
Xsystoff napisał(a):BOReK napisał(a):Zależy co zrobisz. Jak przyspieszysz, to lewe koło cie pociągnie, a prawe sie poślizgnie i nie pociągnie - ściągnie w prawo.
Tak sie stanie jezeli bedzie szpera, a ze nie ma jej w 99.9% samochodow to mechanizm roznicowy spowoduje, ze caly moment pojdzie na prawe kolo i... i nic. Dalej bedziesz jechac prosto ze slizgajacym sie prawym kolem. Z tego samego powodu stojac jednym kolem na lodzie, a drugim na czystym asfalcie nie ruszysz z miejsca :wink: