Kamera w samochodzie.

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Kamera w samochodzie.

Postprzez LeszkoII » poniedziałek 26 sierpnia 2013, 15:04

Jak ktoś chce widzieć numery rejestracyjne (wy-)mijanych samochodów nawet w nocy, to polecam kamerkę o sygnaturze GT300W. Nowością jest też kamerka Mobius(nieco tańsza ~70-90$).
"Specjalista to ktoś, kto wie wszystko o czymś i nie wie nic o czymkolwiek innym. W miarę postępów specjalizacji, to w końcu specjalista będzie to ktoś taki, kto wie wszystko o niczym i nie wie niczego o wszystkim" - śp. Józef Kossecki
LeszkoII

Postprzez lith » wtorek 27 sierpnia 2013, 14:03

@maryann
Pewnie nie rozdzieli, ale taka droższa też tylko przy sprzyjających warunkach - dobre oświetlenie, niskie prędkości, dobra pogoda itd.

@LeszkoII
Jakoś oglądam filmiki z tej GT300W i nie widzę tych numerów w nocy nijak - tylko właśnie przy korzystnym oświetleniu w dzień jak sobie powolutku jadą. Chociaż obraz rzeczywiście ładny daje.
lith

Postprzez maryann » wtorek 27 sierpnia 2013, 14:33

No nie, nie chodzi mi o to by zawsze taką wyrazistość uzyskać, bez względu na warunki- ale żeby choć czasem, żeby w przeciętnych warunkach lekko pochmurnego dnia. W odróżnieniu od kamer, które nigdy rejestracji nie zarejestrują...(poza ostatnim momentem przed przywaleniem w piętrową lawetę).
falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez lith » wtorek 27 sierpnia 2013, 16:12

Przy prędkościach parkingowych to i z mojej ustawionej na 720p często odczytasz . Ale tak normalnie kiedy oba pojazdy jadą z jakąś tam sensowną prędkością to nawet na gopro za 1000+ zł tych rejestracji po prostu nie widzę :)
lith

Postprzez Miet » niedziela 20 października 2013, 12:43

LeszkoII napisał(a):Jak ktoś chce widzieć numery rejestracyjne (wy-)mijanych samochodów nawet w nocy, to polecam kamerkę o sygnaturze GT300W. Nowością jest też kamerka Mobius(nieco tańsza ~70-90$).

Też mi ją polecano i jak czytam opinie to wydaje się bardzo dobra.
Miet

Postprzez Uciekaj1 » środa 06 listopada 2013, 21:57

Jako, że stresujących sytuacji na drogach jest wiele, to zamierzam kupić sobie rejestrator jazdy.
Jak uważacie? Czy dołożyć do Mio MiVue 358, czy lepiej wybrać coś tańszego?
Zależałoby mi na tym, aby nie była duża oraz nagrywała w dobrej jakości.
Jeśli byłaby jakaś fajna w niższej cenie - chętnie obejrzę. Prestigio HD1?
Uciekaj1

Postprzez Uciekaj1 » sobota 09 listopada 2013, 22:58

Kupiłem sobie tą Mio, ale kupiłem złą kartę pamięci :twisted: Miałem w domu inną o małej pojemności, która podpasowała. Jakość nagrania jest w/g mnie dobra i wystarczająca. Również w nocy.

Oby jej obecność w samochodzie nigdy się nie przydała :)

Polecam każdemu ten gadżet, bo nigdy nie wiadomo, czy się nie przyda.
Uciekaj1

Postprzez maryann » środa 20 listopada 2013, 11:10

falsum in uno falsum in toto
maryann

Postprzez Ada22 » sobota 23 listopada 2013, 17:16

Ja jeszcze nie kupiłam, po tym co poczytałam to chcę zainwestować w dobrą, trochę droższą niż wstępnie myślałam.
Ada22

Postprzez lith » niedziela 24 listopada 2013, 23:33

Ja się właśnie rozglądam za nową, bo poprzednią jak zamontowałem u ojca to stwierdził, że mi nie odda, bo ładnie się pochowały wszystkie kable i szkoda rozbierać :mrgreen: Więc już na dniach wszystkie samochody w rodzinie będą okamerowane ;) Będę szukał z hd, ale raczej jakąś nie za drogą, pewnie klasowo podobną do poprzedniej.
lith

Postprzez czubaka87 » poniedziałek 25 listopada 2013, 15:35

Lith to szukam czegoś takiego jak ty i mam kilka typów:

1. http://allegro.pl/rejestrator-kamera-samochod-overmax-cam-06-fullhd-i3736248591.html, a tu filmik z niej http://www.youtube.com/watch?v=UcR38kC93Ow

Widać że nagrywa dość ładnie tylko jak popatrzyłem po komentarzach na różnych stronach to jest dość awaryjna - zależy na co trafisz

2. http://allegro.pl/kamera-samochodowa-rejestrator-goclever-dvr-pro-i3686723833.html i filmik: http://www.youtube.com/watch?v=l_W9sAw3THg

Dla mnie w tym momencie lider, nie ma dużo opinii negatywnych

3. http://allegro.pl/kamera-goclever-rejestrator-samochodowy-full-hd-2-i3666449426.html i filmik: [url]GOCLEVER DVR Full HD 2[/url]

Jakość filmu podobna do dvr pro, tylko jako wady można uznać mniejszy ekran tu 2,0'' (w pro: 2,5'', a w cam 06: 2,7'') i wbudowaną baterię.

Jeżeli ktoś użytkuje którąś z w/w kamer, będę wdzięczny za wstawienie opinii o niej.
...
czubaka87

Postprzez lith » poniedziałek 25 listopada 2013, 19:24

Ja się zastanawiam nad kolejnym carcamem, tylko udany model żeby trafić, na stary nie mogłem narzekać. Jak na tani rejestrator to nic nie można było mu zarzucić.
Spoko wydaje się też:
Overmax ov-cam-04

A tak to się jeszcze zastanawiam, czy nie ściągnąć sobie z Chin czegoś klasę wyżej:
http://www.foxoffer.com/shadow-recorder ... o5tMifyU_s
lith

Postprzez czubaka87 » wtorek 26 listopada 2013, 17:44

No, ta gtw550ws ładnie nagrywa nawet i w nocy, tylko ten transport z Chin to może trochę boleć. Szczególnie jakby jakaś awaria była i byś musiał ją odesłać, bo koszty "podróży" ponosisz ty :(
...
czubaka87

Postprzez Cyberix » czwartek 28 listopada 2013, 00:32

lith napisał(a):a się zastanawiam nad kolejnym carcamem, tylko udany model żeby trafić, na stary nie mogłem narzekać. Jak na tani rejestrator to nic nie można było mu zarzucić.
Spoko wydaje się też:
Overmax ov-cam-04

Jeżeli masz na myśli te kamerkę: http://www.overmax.pl/pl/katalog-produktow,p8/kamery-samochodowe,c1859/ov-cam04,c1960/#tab-2 to ODRADZAM. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM !!!

Dlaczego? Ze względu na błąd podczas nadpisywania plików:
Kod: Zaznacz cały
Dlaczego kamera nie kasuje niektórych plików, mimo włączenia tej opcji?
Kamera kasuje zapisane w pętli pliki tylko jeśli mają długość wybraną w menu. Jeśli nagrywanie zostanie przerwane, urządzenie może zablokować plik i nie skasować go, gdy przyjdzie jego kolej. Aby temu zapobiec proszę kasować kartę według potrzeb, np. raz na dobę.

Doprowadza to do zapychania się karty i wymaga częstego jej formatowania. Bez sensu.
Cyberix

Postprzez lith » czwartek 28 listopada 2013, 00:54

Rzeczywiście głupie, im więcej czytam o kamerach, tym bardziej doceniam moją starą :wink:
lith

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Porady techniczne