wypadek

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

wypadek

Postprzez Zagubiony » sobota 30 czerwca 2007, 18:38

witajcie mam az 3 dni prawo jazdy i juz spowodowalem stluczke :(

wiec jechalem sobie na parkingu geanta i na nieoznakowanym skrzyzowaniu nie bylo ani znaku ani nic :( do tego po prawej stronie budka z wozkami poprostu nie zauwarzylem faceta ktory nadjezdzal :(

poszkodowany powiedzial ze nie 3ba policji wzywac jesli nie ma rannych wiec nie wezwalismy
spisale tylko moje dane

powiedzcie mi czy jesli mam OC, NWK, AT to czy moj ubzepiczyciel pokryje poszkodowanego i moje straty ?
Zagubiony

Re: wypadek

Postprzez Pinhead » sobota 30 czerwca 2007, 20:50

Zagubiony napisał(a):wiec jechalem sobie na parkingu geanta i na nieoznakowanym skrzyzowaniu nie bylo ani znaku ani nic :(

No i co z tego że nie było znaku ? Jak nie ma znaku a drogi sa równorzędne to działa reguła prawej strony.

powiedzcie mi czy jesli mam OC, NWK, AT to czy moj ubzepiczyciel pokryje poszkodowanego i moje straty ?

Twoje OC pokryje naprawe jego samochodu. Nie masz AC więc nikt nie pokryje kosztów naprawy Twojego samochodu.
Pozdrawiam
Pinhead
Pinhead

Postprzez Ad_aM » niedziela 01 lipca 2007, 00:17

A co to jest AT :?: :shock: Czy to ma związek z Pododdziałami Antyterrorystycznymi Policji? :lol: Może chodzi Ci o wymienione już AC - AutoCasco? Jeśli to miałeś na myśli to zgłoś sie do swojego ubezpieczyciela od AC i zgłoś że sobie autko popsułeś :wink:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez jaziun » niedziela 01 lipca 2007, 15:29

Przedwczoraj jakiś dupek wymusił mi pierwszeństwo. Albo wjechanie mu w dupę albo puknięcie w słupek? ABS zadziałały, udało mi się odbić od krawężnika i felga do wymiany. Więcej takich co nie patrzy w PRAWO na równorzędnych... hej!

3.06.2007 - zaświadczenie o ukończeniu kursu
8.06.2007 - za pierwszym razem
12.06.2007 - prawo jazdy wydane

Szybko i sprawnie...!
jaziun

Powrót do Porady techniczne