Pytanie o ręczny?!

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez barbara71 » środa 24 marca 2010, 10:08

Hmmm, może i niepotrzebnie panikuje ale auto mam dopiero od kilku dni, a prawo jazdy nie dużo dłużej ... i to mój pierwszy samochód. Pytam bo nie wiem dokładnie co mogę zepsuć, gdy tak zrobiłam i chociaż kontrolka świeciła mi po oczach jakoś nie zakumałam (dlatego wstyd się do tego przyznać).
Dzięki za opinie i rady
...:: Uśmiech to najkrótsza droga do drugiego człowieka ::...
barbara71

Postprzez chantal » środa 24 marca 2010, 13:37

Zdarzyło mi się na początku moich jazd przejechac 1,5 km. na ręcznym,też świeciła się kontrolka i samochód był przymulony ale jechałam dalej.Pod domem dopiero zobaczyłam że to ręczny :oops:
Jednak nie stało się nic na szczęście.
29 listopad 2008-mój szczęśliwy dzień:)
UWAGA-BLONDYNKA ZA KIEROWNICĄ:)
chantal

Postprzez jasiek23 » środa 24 marca 2010, 13:48

Jeśli hamulec ręczny(w 100% sprawny) byłby porządnie zaciągnięty to nie byłoby problemu bo wogóle nie ruszyłaby z miejsca tymczasem autor wątku ujechał dosyć spory kawałek bez większego zauważenia że coś jest nie tak. Wniosek taki że albo ręczny nie był porządnie zaciągnięty albo poprostu ręczny już słabiutki czyli wychodzi na jedno że nic wielkiego nie mogło się stać :)
jasiek23

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne