Płyn, układ kierwoniczy

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Płyn, układ kierwoniczy

Postprzez Aroslaw » poniedziałek 15 marca 2010, 18:37

Rawa Maz. 15.03.2010 Użytkownicy forum
Internet
www.prawko.pl/forum

Witam.
Nie jestem jeszcze zbyt doświadczonym kierowcom, a więc i moja wiedza na tematy techniczne związane z samochodami nie są na zadowalającym mnie poziomie opanowane dlatego też mam do was pytanie dotyczące pewnego nurtującego mnie wątku z życia mojego auta.

Po zdaniu prawka kupiłem sobie Seata Cordobe rocznik 2000, niestety w Toyocie czy na kursie nie miałem o czymś takim tak więc pytam otwarcie.

Mam wlew na którego korku napisane jest "SERVOLENKUND - POWER STERING"
w środku jest płyn w min ilościach. Chciałbym go uzupełnić jednak nie wiem dokładnie czym. Domyślam się, że chodzi o jakiś płyn do wspomagania układu kierowniczego?? Czy mógłby ktoś mi doradzić pomóc?
Dziękuję. Pozdrawiam.
Aroslaw
Aroslaw

Postprzez Godelaine » poniedziałek 15 marca 2010, 18:43

Google wyrzucił mi taki oto link do rozmowy na interesujący Cię temat :)[/url]
Godelaine

Postprzez qwer0 » poniedziałek 15 marca 2010, 18:58

Domyślam się, że chodzi o jakiś płyn do wspomagania układu kierowniczego?? Czy mógłby ktoś mi doradzić pomóc?

Jak najbardziej plyn do wspomagania - zapytaj w sklepie, czy na stacji (na stacjach zazwyczaj wszystko jest drozsze). Zapewne bedzie mial czerwona barwe.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Powrót do Porady techniczne