Jazda poobijanym samochodem a policja

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Jazda poobijanym samochodem a policja

Postprzez ania1988 » sobota 16 stycznia 2010, 00:27

Witam,
mój samochód ostatnio trochę się potłukł (nie chcę wnikać w szczegóły jak do tego doszło). Wgniecenia są mniej więcej takie jak tutaj: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10963024
Chciałabym wiedzieć czy jazda takim samochodem nie podsunie policji pomysłu sprawdzenia stanu technicznego pojazdu, tzw. zobaczą żę jest poobijany co podsunie im myśl że może samochód ma też inne wady i nie nadaje się do jazdy albo nawet kierowca jest nietrzeźwy. Z góry dziękuję za odpowiedź.
ania1988

Postprzez marcij » sobota 16 stycznia 2010, 01:02

Jesli wszystkie swiatla sa cale i na swoim miejscu, oraz nie ma zadnych wystajacych ostrych krawedzi to mozna smialo jezdzic. A czy komus podsunie jakas mysl to juz inna sprawa. Jesli jezdzisz autem, ktorego stan techniczny zagraza bezpieczenstwu , albo bedac nietrzezwa , to powinnas zostac jak najszybciej wyeliminowana z ruchu bez wzgledu na wyglad zewnatrzny samochodu.
Obrazek
marcij

Postprzez Olin » sobota 16 stycznia 2010, 13:18

Użytkownik marcij ma słuszna rację. Ale ja zadałbym inne pytanie: Czy taki pojazd "przejdzie" badanie w stacji kontroli pojazdów ?
Olin

Postprzez ak87 » sobota 16 stycznia 2010, 15:43

Jeśli nic nie odpada ;) i światła działają to spokojnie możesz nim jeździć. Może być gorzej z kontrolą, ale do tego czasu się wyklepie ;p
ak87

Postprzez marcij » sobota 16 stycznia 2010, 16:41

Olin napisał(a):Użytkownik marcij ma słuszna rację. Ale ja zadałbym inne pytanie: Czy taki pojazd "przejdzie" badanie w stacji kontroli pojazdów ?

A dlaczego nie ?
Obrazek
marcij

Re: Jazda poobijanym samochodem a policja

Postprzez scorpio44 » sobota 16 stycznia 2010, 19:51

ak87 napisał(a):Jeśli nic nie odpada ;) i światła działają to spokojnie możesz nim jeździć. Może być gorzej z kontrolą

A czy pierwszy człon tej wypowiedzi nie jest sprzeczny z drugim? :D Koleżance właśnie chodziło o to, czy grożą jej jakieś konsekwencje.

No i intrygujące jest co innego:
ania1988 napisał(a):czy jazda takim samochodem nie podsunie policji pomysłu sprawdzenia stanu technicznego pojazdu, tzw. zobaczą żę jest poobijany co podsunie im myśl że może samochód ma też inne wady i nie nadaje się do jazdy albo nawet kierowca jest nietrzeźwy. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Mam rozumieć, że jadąc samochodem, obawiasz się kontroli trzeźwości?
scorpio44

Postprzez ak87 » sobota 16 stycznia 2010, 20:38

Koleżanka założyła, że na trzeźwo takim czymś nie pojedziesz ;)
ak87

Powrót do Porady techniczne