VW GOLF III

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Rafix » poniedziałek 20 października 2008, 10:44

Pinhead napisał(a):
Gil napisał(a):lekki tuning jest ok coś w stylu tłumika, alu, światła aniołki, brewki nowy lakier, grill czy jakiś niewielki gadżet na masce (coś w stylu wlotu powietrza) albo ostry tuning optyczny; nowe zderzaki a nie zadne doczepki, swiatla, lakier klamki, progi itp ale to już w gre wchodzi tylko profeska a ta tania nie jest;/

I właśnie o tym jest mowa. Ten Twój "lekki tuning" to jak dla mnie odpust. Brewki to już taki sam "klasyk" jak diody,spoilery i grill siatex - po prostu muszą być. Wlot powietrza który nie jest wlotem powietrza to już koronacja wioski i kolejne popsute auto.
I dla mnie również. Tylko raz w życiu widziałem fajnie, lekko zrobioną Trójkę. Miał założone ładne felgi i reflektory wymienione na bardzo podobne do tych z IV. Samochód od razu zyskał wiele lat, zwłaszcza, że miał ładny, żywy lakier, a o odpuście nie było mowy.
07.05.2008 - Teoria :) Placyk :) Miasto :(
31.05.2008 - Placyk :) Miasto :)
04.06.2008 - Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
11.06.2008 - Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
12.06.2008 - Prawo Jazdy w kieszeni :)
Rafix

Postprzez Gil » poniedziałek 20 października 2008, 11:14

zmiana fabrycznego grila na jakiś np. bez znaczka jest dla ciebie aż tak straszna?
Dla mnie to naprawde lekka kosmetyka.

Jestem przeciw dokładkom do zderzaków, obwieszaniem samochodu plastikami ale moim zdaniem niektórzy zaczeli trochę przesadzać, dla nich drobne elementy wiecznie są wieśniackie i porównywalne do "wiejskiego tuningu" a to tylko kosmetyka.

BTW. tłumik w golfie to wcale niezła sprawa pod warunkiem że ma się odpowiednio mocny silnik bo do 1.4 to i ja bym nie pakował.
Gil

Postprzez modzel » poniedziałek 20 października 2008, 18:29

Gil napisał(a):tłumik w golfie to wcale niezła sprawa

wszystkie laski po imprezie w remizie twoje.
modzel

Postprzez lled3 » poniedziałek 20 października 2008, 19:35

zmiana fabrycznego grila na jakiś np. bez znaczka jest dla ciebie aż tak straszna?

no z tym sie zgodze :) pozbycie sie znaczka VW daje naprawde duzo :) zawsze nie razi tak jak sie stoi na swiatlach ze to VW :P
Obrazek
lled3

Postprzez Gil » wtorek 21 października 2008, 09:46

modzel napisał(a):
Gil napisał(a):tłumik w golfie to wcale niezła sprawa

wszystkie laski po imprezie w remizie twoje.

No kurde podjeżdżasz pod warszawski number one lub lucid i wszystkie laski w przedziale wiekowym 15-17 są twoje :p
Gil

Poprzednia strona

Powrót do Porady techniczne