Kupno samochodu kilka rad

Tutaj mile będą widziane wypowiedzi na temat techniki kierowania, oraz wszelkie porady dotyczące kupna, obsługi i eksploatacji pojazdu.

Moderatorzy: ella, klebek

Kupno samochodu kilka rad

Postprzez neri » sobota 01 marca 2008, 22:59

Witam!
W środę jadę obejrzeć i pewnie kupić autko cc 700 '92 znam się trochę na tych autkach bo mój braciak taki ma i także takim śmigam w pracy. Ale proszę o rady na co zwrócić szczególną uwagę jakie może mieć najczęstsze wady itp. etc.... jakie papiery muszę mieć od sprzedającego itp. Po autko jadę prawdopodobnie sam chyba, że szwagier będzie mógł się z pracy wyrwać. Z góry dzięki za każdą nawet najmniejszą radę.
P.S. I proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa przerejestrowania autka(ile mam czasu na przerejestrowanie itp, przegląd i OC ważne do czerwca ale i tak pewnie odrazu muszę obie te sprawy zalatwić?), samochód będzie na mnie bez żadnych współwłaścicieli itp.
Pozdrawiam serdecznie!
Obrazek

01.12.2007 kat.B pierwsze podejście i egzamin zaliczony :)))
neri

Re: Kupno samochodu kilka rad

Postprzez jimorrison » niedziela 02 marca 2008, 00:15

neri napisał(a):Witam!
W środę jadę obejrzeć i pewnie kupić autko cc 700 '92 znam się trochę na tych autkach bo mój braciak taki ma i także takim śmigam w pracy. Ale proszę o rady na co zwrócić szczególną uwagę jakie może mieć najczęstsze wady itp. etc.... jakie papiery muszę mieć od sprzedającego itp. Po autko jadę prawdopodobnie sam chyba, że szwagier będzie mógł się z pracy wyrwać. Z góry dzięki za każdą nawet najmniejszą radę.
P.S. I proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa przerejestrowania autka(ile mam czasu na przerejestrowanie itp, przegląd i OC ważne do czerwca ale i tak pewnie odrazu muszę obie te sprawy zalatwić?), samochód będzie na mnie bez żadnych współwłaścicieli itp.

Bezczene zchowanie kolegi/koleżanki.... Proszę poczytaj trochę forum! Wiele już zostało napisane! Można powiedzieć, że wszystko o co pytasz!

Blokoać ella takie tematy proponuję.

Co do samego samochodu to nie polecam Ci 700ccm3 (900 o niebo lepsza), mniej awaryjna, nie trzeba zdejmować koła, by zmienić świece :twisted: ....) 700 to najgorszy silnik w cc.
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Powrót do Porady techniczne