dylek2x przekroczona prędkość...powiedzmy o 10-15 na h.
Raz na drodze jednojezdniowej, a raz na dwujezdniówce.
Ocena negatywna/haczyk w zadaniu 2 "jazda drogami dwukierunkowymi jednojezdniowymi, a druga ocena negatywna w zadaniu 3 "jazda drogami dwukierunkowymi dwujezdiowymi"
Błąd w dwóch różnych zadaniach. Plus dwie oceny negatywne w poz. 28 "Przekroczenie dopuszczalnej prędkości". Ogólnie ocena pozytywna
Co z takim fantem zrobić ?
Jest dwukrotne przekroczenie...i są pojedyncze błędy w różnych zadaniach... pozytyw czy negatyw ?
Pozytywny, bo błędy są w dwóch różnych zadaniach. Defacto dwa błędy w poz.28, ale to nie jest zadanie egzaminacyjne, więc w tym przypadku nie może to skutkować wynikiem negatywnym.
Panowie egzaminatorzy jeśli się mylę poprawcie mnie, bo już jutro przeprowadzam egzaminy

Ma jeszcze wątpliwość co do takiej kwestii. Jeśli osoba egzaminowana przekroczy prędkość nie stosując się np. do znaku B-33, to zaznaczyłbym ten błąd w odpowiednim zadaniu i w poz.30 "zachowanie w odniesieniu do znaków pionowych". Natomiast jeśli przekroczy prędkość dopuszczalną wynikającą z art.20 K.D. to zaznaczyłbym błąd w poz. 28"przekroczenie dopuszczalnej prędkości".
Proszę mnie poprawić jeśli źle rozumuję
szerszonJak Ci pasuje to możesz z obydwoma. Będzie jasność, gdzie był błąd.
Tylko to będzie niekorzystne dla osoby zdającej. Np. na następnym SoRO nie włączy kierunkowskazu i mamy dwa błędy w zad.8 i informacja o wyniku negatywnym- dwukrotnie nieprawidłowo wykonane zadanie.
Dlatego pytałem, czy można łączyć zadania. Faktycznie byłoby to czytelne, ale nie korzystne dla zdających.
cyrylmyślę, że miejsce w którym nastąpił ten błąd ma mniejsze znaczenia, więc jeżeli zdający pokonał SoRO prawidłowo, ja bym zaznaczył w 29 i 19.
No własnie czy prawidłowo przejechał przez SoRO skoro zmienił na nim pas ruchu na linii ciągłej?
Czy może powinno zrobić się tak jak pisał
szerszon i wstawić błędy w dwóch zadaniach?
A może egzaminator ma prawo wyboru, gdzie wstawić błąd?