Pytanie do jeżdżących po Rybniku ale nie tylko

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Pytanie do jeżdżących po Rybniku ale nie tylko

Postprzez oskinstruktor » piątek 11 maja 2012, 11:36

http://www.zumi.pl/,Rybnik,,18.55496435 ... mapie.html

Na powyższym linku mamy ulicę Żużlową. Czy to "coś" namalowane na jezdni na czerwono powinniśmy traktować jak linię podwójną ciągłą a może krawędziową ciągłą. Jeśli tak to na podstawie jakiego przepisu? Jeśli nie również co nas z tego zwalnia. Czemu najzwyczajniej na świecie nie zrobiono tam powierzchni wyłączonej z ruchu jeśli już nie jest to "ewidentna" podwójna ciągła.

Ja zawsze uczyłem że mają na to nie najeżdżać ale ostatnio mam pewne wątpliwości.

Jaka różnica co to za linia? W przypadku gdy dojdziemy do wniosku że to podwójna ciągła to najechanie powoduje przerwanie egzaminu, gdyby okazało się, że bardziej będziemy skłaniali się do krawędziowej ciągłej to już to najechanie takie brzemienne w skutkach nie jest.

Tak po prawdzie to takiego wynalazku nie ma w znakach poziomych dlatego moje wątpliwości.

PS Jeśli mogę to poproszę o opinię Pana Wojtka ;) , który niestety tylko czyta a nie chce się udzielać ;) Jak nie tu to chociaż na PW Jak to przeczyta to będzie wiedział o kogo chodzi (mam nadzieję) ;)
oskinstruktor

Re: Pytanie do jeżdżących po Rybniku ale nie tylko

Postprzez oskinstruktor » poniedziałek 14 maja 2012, 23:27

Temat można zamknąć. Już otrzymałem odpowiedź.

Dziękuję
oskinstruktor

Postprzez kopan » sobota 19 maja 2012, 10:52

To temat tylko dla Ciebie i Wojtka ??

Dla mnie to droga dwujezdniowa.
kopan

Postprzez oskinstruktor » niedziela 20 maja 2012, 08:03

Temat oczywiście dla wszystkich natomiast Ci którzy tutaj jeżdżą doskonale znają "specyfikę" tej drogi. Zdjęcie nie zawsze oddaje to co chciało by się pokazać stąd moja prośba aby opinię wydali Ci, którzy po niej jeżdżą.

Teoria drogi dwujezdniowej ciekawa, co i tak sprowadza się do tego, że nie możemy na to "coś" najeżdżać. Nadal pozostaje pytanie co autor "wynalazku" miał na myśli, malując to coś na drodze.
oskinstruktor

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów