egzamin wewnętrzy - protokół pokontrolny

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

egzamin wewnętrzy - protokół pokontrolny

Postprzez kul » czwartek 04 sierpnia 2011, 17:56

Witam mam problem natury prawnej. Po kontroli w osk podpisałem protokół w którym jest następujące zalecenie końcowe: "Zobowiązuje się przedsiębiorcę do zgłaszania do Wydziału Komunikacji osobiście lub telefonicznie pod nr. telefonu XXXX informacji o terminach rozpoczęcia nowego kursu nauki jazdy oraz o terminach przewidzianych egzaminów wewnętrznych" Jak mam to potraktować? czy taki zapisek jest zgodny z obowiązującym prawem? Przyznam że podpisałem protokół nie czytając go.

Dziękuje i pozdrawiam
kul

Re: egzamin wewnętrzy - protokół pokontrolny

Postprzez wawa » piątek 05 sierpnia 2011, 16:04

Widzisz jak ważne jest przeczytanie czegoś zanim się podpiszesz.
Swoja droga to kontrola ze starostwa trochę się wyrwała do przodu bo przecież nie można się opierać na art.ustawy o kierujących pojazdami, która wchodzi w życie po upływie roku od ogłoszenia. Co na to forumowicze z OSK.
jeśli "a" oznacza szczęście to:
a=x+y+z

x- to praca
y- to rozrywka
z- umiejętność trzymania języka za zębami

Albert Einstein
wawa

Re: egzamin wewnętrzy - protokół pokontrolny

Postprzez gosiawin » sobota 06 sierpnia 2011, 10:18

Wydaje mi się,że po wejściu nowej ustawy to takie zgłaszanie będzie obowiązkowe,więc nie widzę potrzeby zapisywanie tego w zaleceniach pokontrolnych.
Widocznie coś było nie tak w związku z rozpoczynaniem szkoleń i egzaminami wewnętrznymi,że teraz wymagają takiego zgłaszania.
gosiawin

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów