Ust. O kierujących To Gniot

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Ust. O kierujących To Gniot

Postprzez x098 » czwartek 02 grudnia 2010, 13:40

Ustawa o kierujących to kolejny Badziew obliczony na zwinięcie kasy.

Np. zapis iż, młody kierowca w czasie pomiędzy 4 a 8 miesiącem od uzyskania prawa jazdy ma obowiązek uczestniczyć w JEDNO GODZINNYM szkoleniu w ośrodku doskonalenia techniki jazdy przyczym koszt jednej godziny szkolenia praktycznego nie może być mniejszy niż uwaga …….. 200zł!!!!!!!!

No chyba że, ktoś spróbuje mi udowodnić iż, w przeciągu 1godz. Da się człowieka nauczyć rozpoznawania i właściwej reakcji, (z wykorzystaniem systemów bezpieczeństwa czynnego pojazdu jak i bez ich wykorzystania,) na pierwsze objawy np. podsterowności
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Re: Ust. O kierujących To Gniot

Postprzez szerszon » czwartek 02 grudnia 2010, 17:36

Teraz rozumiem zachęcanie instruktorów do podnoszenia kwalifikacji w Szkołach doskonalenia techniki jazdy jak tu gdzieś czytałem.
szerszon

Postprzez piecyk » piątek 10 grudnia 2010, 22:14

x098 napisał(a):Np. zapis iż, młody kierowca w czasie pomiędzy 4 a 8 miesiącem od uzyskania prawa jazdy ma obowiązek uczestniczyć w JEDNO GODZINNYM szkoleniu w ośrodku doskonalenia techniki jazdy przyczym koszt jednej godziny szkolenia praktycznego nie może być mniejszy niż uwaga …….. 200zł!!!!!!!!

Jest zapis:
1. Praktyczne szkolenie w zakresie zagrożeń w ruchu drogowym, o którym mowa w
art. 91 ust. 2 pkt 1 lit. b, prowadzi odpłatnie ośrodek doskonalenia techniki jazdy.

3) wysokość opłaty za kurs dokształcający w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego,
przy czym jej wysokość nie może przekroczyć 100 zł;
4) wysokość opłaty za praktyczne szkolenie w zakresie zagrożeń w ruchu drogowym,
przy czym jej wysokość nie może przekroczyć 200 zł.

Kolega nie sieje zamętu.
Pozdrawiam, Daniel Piecychna
Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie techniki jazdy
piecyk

Postprzez x098 » sobota 11 grudnia 2010, 08:37

Moje przeoczenie z tym słówkiem nie może przekroczyć 200zł
Cha cha już oczami wyobraźni widzę jak ośrodki doskonalenia techniki (jest ich w sumie chyba 6 w kraju? Czy się mylę?) ustalą cenę na rozsądnym poziomie dajmy na to 100zł za godz :rotfl: :rotfl: :rotfl: .

Mam tak rozbudowaną wyobraźnię że, wyobrażam sobie jak w ciągu jednej godziny szkolenia praktycznego zostaje delikwent przeszkolony w zakresie zagrożeń w ruchu drogowym :lol: :lol: :lol: (sarkazm)
x098

Postprzez piecyk » sobota 11 grudnia 2010, 11:34

Mi podoba się pomysł ze szkoleniami w ośrodkach doskonalenia techniki jazdy. Będzie za drogo? Trudno. Bezpieczeństwo kosztuje. Najwyżej kursy będą robić ci, którzy naprawdę muszą jeździć. Bo czy każdy musi mieć prawo jazdy?
Jesteśmy w unii". Czas się dostosować. Początkujący kierowcy w szwecji szkolą się w http://www.gillinge.se/ , w niemczech http://www.fahrsicherheit.de/linthe/ , w austrii http://www.oeamtc.at/ itp itd.
Pozdrawiam, Daniel Piecychna
Szkolenia dla motocyklistów w Lublinie
Kursy nauki jazdy - prawo jazdy kat. AM, A1, A2, A
Doskonalenie techniki jazdy
piecyk

Postprzez x098 » sobota 11 grudnia 2010, 12:23

a mnie też bardz ale to bardzo podoba się pomysł ze szkoleniem w odtj pod warunkiem że, będzie to szkolenie prez duże SZ
czyli Prawdziwe szkolenie a nie udawane szkolenie bo jedna godzina szkolenia to kupa
x098

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów